Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Miljarden zwart geld in België

Nederlanders hebben in totaal voor ongeveer 8,5 miljard euro aan zwart geld op Belgische spaar- en effectenrekeningen staan. België is daarmee na Luxemburg het populairste land voor Nederlanders om de belasting te ontduiken. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen vrijdag. Het meeste geld uit Nederland staat op rekeningen in steden en gemeenten die net over de grens met België liggen.

Geen informatieuitwisseling

Evenals in Zwitserland en Luxemburg hoeven Belgische banken (nog) geen gegevens door te geven aan buitenlandse belastingdiensten.

Schatting

Een woordvoerder van het Ministerie van Financiën spreekt in een reactie over "eigen berekeningen" en zegt het bedrag van 8,5 miljard niet te herkennen. Volgens hem heeft Financiën eigenlijk helemaal geen schattingen van de totale hoeveelheid zwart geld in België. "Als we ergens een vermoeden hebben, gaan we er direct op af."


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-01-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.