Hoe mogen we je helpen?

De loyaliteit van Nederlanders aan hun verzekeraar is groot

Nederlanders wisselen zelden van woonverzekeraar, maar vergelijken loont.

Volgens de verzekeraar Allianz zijn Nederlanders trouw als het gaat om het verzekeren van het huis en de spullen. Waarom is dat niet altijd verstandig?

Voor de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren stap je niet voor een premievoordeel van een paar euro per jaar over. Voor een grotere besparing kun je het overstappen zeker overwegen, maar de kwaliteit van de verzekeringen moet wel gewaarborgd zijn. Uit een onderzoek van de verzekeraar Allianz blijkt dat Nederlanders gemiddeld zestien jaar bij dezelfde verzekeraar blijven met de woonverzekeringen.

Wat goed is moet je goed laten

Het switchen van verzekeraar kan je een besparing opleveren en ook nog een kwaliteitsverbetering. Je kiest bijvoorbeeld een inboedelverzekering met een ruimere dekking en de premie valt ook nog eens lager uit. Overstappen met de woonverzekeringen kan een grote besparing opleveren, vooral als jouw huidige verzekeraar in de afgelopen jaren premieverhogingen heeft doorgevoerd. Je kunt het laten zoals het is, maar houd de verzekeringen wel up-to-date. Hierdoor kan de premie ook nog eens lager uitvallen.

Waarom stappen Nederlanders over naar een andere woonverzekering?

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste overstappers (37 procent) de stap zetten, omdat de nieuwe verzekering een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft. Ongeveer 22 procent geeft aan dat ze de huidige verzekering gewoon te duur vinden. En 21 procent ziet in een verhuizing de aanleiding om te kiezen voor een andere verzekering.

Verzekeraars hebben premieverhogingen doorgevoerd

Er zijn verzekeraars die premieverhogingen hebben doorgevoerd van tientallen procenten. Dat wordt deels veroorzaakt door een toenemend aantal claims veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Hierbij kun je denken aan storm- en hagelschade. Ook door heftige stormen kunnen de schadelasten hoog oplopen. Alleen al de drielingstorm Dudley, Eunice en Franklin (16 t/m 20 februari 2022) heeft voor 734 miljoen euro aan schade aangericht. Als schades door extreme weersomstandigheden verder blijven oplopen, zal dit ook in de toekomst effect hebben op de premie van de woonverzekering.

Passen jouw verzekeringen nog bij jou?

Ook als de premies niet verhoogd zijn, hebben jouw verzekeringen aandacht nodig. Door bijvoorbeeld verbouwingen of door een gezinsuitbreiding kunnen aanpassingen in jouw verzekeringen noodzakelijk zijn. Door het periodiek nalopen van de verzekeringen kunnen we voorkomen dat je onderverzekerd bent. We moeten namelijk voorkomen dat het onderverzekerd zijn pas bij schade blijkt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-11-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie