Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Meer juridische mogelijkheden voor consumenten

Een commissie onder leiding van de Haagse burgemeester Wim Deetman kwam onlangs met een rapport over de modernisering van de rechterlijke macht. In reactie daarop kwam minister Hirsch Ballin met het voorstel om consumenten meer mogelijkheden te geven zelf te procederen. Afgelopen vrijdag ging het Kabinet met het voorstel accoord. 

Grenzen
Op dit moment is de situatie zo, dat consumenten hun recht zelf voor de kantonrechter mogen bepleiten, mits het gaat om belangen die niet groter zijn dan eur.5.000.--  Is het belang groter, dan dient de civiele rechter zich erover te buigen, wat tevens betekent, dat de consument zich dan door een advocaat dient te laten bijstaan. In praktijk betekent dit, dat veel consumenten noodgedwongen af zien van procederen, omdat men op ziet tegen de kosten van de advocaat.  Het Kabinet wil die grens nu verhogen naar eur.10.000.--

Producten
Het gaat daarbij uitsluitend om tastbare producten, zoals een fiets, TV, wasmachine, of auto. Niet tastbare zaken zoals een reis of een verzekering vallen daar niet onder.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-06-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.