Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Leeftijd bepaalt nog steeds de autopremie

Voor de autoverzekering is het gebruikelijk om de premie afhankelijk te maken van het risico. Hierdoor zijn jongeren en ouderen duurder uit. Terecht of niet?

Jongeren tot 24 jaar kunnen moeilijker een autoverzekering afsluiten. Niet alle verzekeraars accepteren jongeren, de verzekeraars die het wel doen brengen vaak een hoge premie in rekening. Hetzelfde geldt voor ouderen. Automobilisten van bijvoorbeeld 60 jaar ondervinden nog geen hinder bij het verzekeren, maar 80-plussers wel.

Wat is het probleem voor jongeren?

Jongeren lopen tegen een tweeledig probleem aan. Ze hebben geen of nauwelijks schadevrije jaren of rijervaring. En niet alle verzekeraars zijn dol op jongeren. Bij sommige verzekeraars zijn ze pas welkom vanaf hun 22e verjaardag. Er zijn ook verzekeraars die een nog hogere toetredingsleeftijd hanteren.
Hiermee houdt het probleem nog niet op. Want de premieverschillen zijn ook enorm. Er zijn verzekeraars die een premie van honderden euro’s per maand in rekening durven brengen. Gelukkig is dit probleem te ondervangen. Want wij weten precies waar jongeren wél prima terecht kunnen.

Ouderen betalen ook een hogere premie

Volgens het Verbond van Verzekeraars betalen de oudere senioren 5 tot 10 euro in de maand meer in vergelijking met jongere automobilisten. En ook ouderen lopen tegen het probleem aan dat ze niet meer overal terecht kunnen. Er zijn zelfs enkele verzekeraars die nieuwe verzekeringnemers vanaf een bepaalde leeftijd zelfs helemaal weigeren.

Mogen verzekeraars dit zomaar doen?

Ja, dat mag! Er zijn namelijk statistieken bekend waaruit blijkt dat jongeren tot 24 jaar oud en ouderen gemiddeld meer schades veroorzaken. Volgens het Verbond van verzekeraars richten automobilisten van 81 jaar of ouder zeven keer meer ongelukken aan als je het vergelijkt met automobilisten tussen 61 en 65 jaar oud. Hier is dus geen sprake van discriminatie, maar een te onderbouwen onderscheid in premie. Hetzelfde verhaal gaat op voor jongeren. Jonge bestuurders tot 24 jaar oud veroorzaken 25 procent meer schades, blijkt uit onderzoek van de verzekeraar Generali.

Moeten jongeren en ouderen op de blaren zitten?

Nee dat hoeven ze niet. Verzekeraars mogen natuurlijk gewoon zelf bepalen of ze jou accepteren voor een autoverzekering. Ook bepalen ze zelf welke premie ze jou in rekening brengen. Daar staat tegenover dat wij iedere automobilist mogen helpen te zoeken de verzekeraar te zoeken die wel een redelijke premie in rekening kan brengen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-09-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.