Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ziek worden tijdens de WW. Een andere uitkering?

Iedereen met een WW-uitkering moet op zoek naar een baan, maar wat gebeurt er bij ziekte? Blijft de WW-uitkering dan gewoon de WW-uitkering of heb je recht op iets anders?

Na het verliezen van je baan heb je onder voorwaarden tijdelijk recht op een WW-uitkering. Je krijgt een uitkering en een opdracht. Het UWV verplicht je om al het mogelijke te doen om weer een baan te vinden. Maar door een ongeval of een ziekte kun je tijdelijk niet in staat zijn om te solliciteren. Een sollicitatie versturen lukt vaak nog wel, maar echt op gesprek gaan is een ander verhaal.

Je krijgt een WW-uitkering en je wordt ziek! Wat nu?

Uiterlijk de tweede ziektedag moet je jezelf ziekmelden bij het UWV. Dit doe je online. Een medewerker van het UWV neemt contact met je op om ervoor te zorgen dat je toch zo snel mogelijk weer voor werk ingezet kunt worden.

De eerste 13 weken van je ziekte

In die periode blijft de WW-uitkering onveranderd doorlopen. En ook je sollicitatieplicht blijft gewoon bestaan. Tenzij je vrijstelling hebt in verband met je ziekte. En dat laatste wordt van geval tot geval door het UWV beoordeeld. 
Maar wanneer de WW-uitkering in de eerste 13 weken eindigt volgt toch nog een ziektewet-uitkering. Bij ziekte door zwangerschap stopt de WW-uitkering overigens direct en wordt die onmiddelijk omgezet in een ziektewet-uitkering.

Na de eerste 13 weken ziekte nog steeds ziek?

Ook wanneer de WW-uitkering na 13 weken eindigt hou je nog steeds recht op een ziektewet-uitkering. Die ziektewet-uitkering zal zelfs iets hoger zijn, omdat in de ziektewet vakantiegeld direct wordt verrekend. Bovendien wordt er arbeidskorting toegepast. 

Na het stoppen van de WW-uitkering ziek geworden

Ben je binnen vier weken na het beëindigen van de WW-uitkering ziek geworden? Ook dan kan er onder voorwaarden nog recht bestaan op een ziektewetuitkering. Meldt dat dan wel direct bij het UWV.

Mensen met een WW-uitkering staan er vaak niet bij stil dat ze bij ziekte op den duur recht hebben op een ziektewet-uitkering. Stopt de WW-uitkering tijdens de ziekteperiode? Dan bestaat er recht op doorbetaling. Dit kan voor het inkomen een groot verschil maken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-12-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.