Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Wat dekt eigenlijk een reisverzekering?

Een dagje uit of op vakantie, we staat er vaak niet bij stil, maar het brengt wel afzonderlijke risico's met zich mee. Hoe zit dat dan verzekeringstechnisch?

Tijdens de zomervakantie gaan we massaal op stap. Een heerlijke vakantie of een dagje naar het strand of een pretpark. Ongemerkt nemen we bij dit soort uitjes veel waardevolle spullen mee. Maar hoe zijn deze spullen eigenlijk verzekerd bij diefstal of schade? En waar kunt u op rekenen wanneer u in het buitenland bijvoorbeeld naar een huisarts of het ziekenhuis moet?

Bagage

Gaat u op reis, dan is de reisverzekering daar de meest aangewezen oplossing voor. Want zodra u de grens over gaat geeft de reisverzekering al dekking. En dat is een comfortabel gevoel. Bij schade hoeft u dan eigenlijk alleen maar aan te tonen dat u in het buitenland was. Met een aangifte bij de lokale politie bijvoorbeeld, of bij de reisleiding of hotelmanagement. Maar ook een rekening voor de overnachting kan al voldoende zijn. Soms volstaat zelfs al een benzinebonnetje.

Valt de schade binnen Nederland, dan wordt dat lastiger. Het 'aantonen dat u op vakantie was' kan dan eigenlijk alleen maar met behulp van een reserveringsbevestiging. 

Geneeskundige kosten

Op vakantie een ongeluk krijgen of (ernstig) ziek worden, we houden er niet altijd rekening mee, maar het risico bestaat. Vanuit de (verplichte) basiszorgverzekering heeft iedere Nederlander wereldwijd recht op onvoorziene, noodzakelijke zorg. Echter, de vergoeding is gebaseerd op behandeling in Nederland, waardoor u in veel gevallen moet bijbetalen. Ook dit is het terrein van de reisverzekering. 

Hulpverlening

En dan tot slot alle andere onverwachte gebeurtenissen. Uw auto valt uit, ziekte in de familie, de 'banaan' tijdens de wintersport, de voorbeelden zijn legio. En professionele hulp is dan zeer welkom. 

Geniet van de zomer!

Maar ga echt niet zonder reisverzekering op vakantie. Een eenmalige reisverzekering voor de duur van uw vakantie, of een doorlopende wanneer u vaker gaat. Wij adviseren u graag welke verzekeringen voor uw situatie de meest optimale dekking bieden. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-08-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.