Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hypotheekgarantie hard nodig

Het aantal gedwongen huizenverkopen is de eerste drie kwartalen van dit jaar met ruim 34 gestegen. Dat meldt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt.
In totaal moesten in die periode totaal 3427 huiseigenaren hun woning met een restschuld verkopen, vergeleken met 2560 in dezelfde periode vorig jaar.

Karel Schiffer, directeur van de stichting: "Als je ziet hoeveel huizen momenteen onder water staan (daarbij is de hypotheekschuld hoger dan de waarde van de woning red.) en je kijkt daarbij naar de ontwikkelingen op de woningmarkt, dan valt het aantal gedwongen verkopen nog mee. We koersen dit jaar af op zo'n 4500 gedwongen verkopen en voor 2014 houden we rekening met zelfs 5000 tot 5500 verliezen".

Met Hypotheekgarantie een stuk veiliger kopen. 
In de eerste 9 maanden van dit jaar moest het Waarborgfonds gemiddeld € 39000 per gedwongen verkochte woning bijpassen, terwijl dit vorig jaar nog €34.550 bedroeg.

Woningmarkt trekt aan
Flink meer huishoudens hebben in het derde kwartaal een woning gekocht met een door NHG gegarandeerde hypotheek. Het laatste kwartaal zelfs 22% meer dan het kwartaal ervoor. "Uiteraard is het nog te vroeg om al te spreken van een trendbreuk" aldus Karel Schiffer. "Maar de NHG-cijfers bevestigen wel de signalen van andere partijen, dat de koopwoningenmarkt lijkt aan te trekken"


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-10-2013. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.