Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Strop voor huisbezitters?

Voor vele duizenden woningeigenaren met een spaar- of levenhypotheek, dreigt een fiscale strop zonder dat zij zich daarvan bewust zijn. Daarvoor waarschuwt de Organisatie van Financieel Dienstverleners (OvFD).

Overhevelen
Volgens de OvFD dreigen mensen met een spaar- of levenhypotheek er , ondanks eerdere beloftes, toch financieel bij in te schieten. Als het aan het kabinet ligt kunnen woningeigenaren vanaf 1 april 2013 de verzekering waarmee de aflossing bij elkaar wordt gespaard niet meer overhevelen naar een zgn. Kapitaalverzekering Eigen woning (KEW).

Vrijstellingen
Veel van deze polissen zijn vanaf de ingangsdtaum in de zgn BOX-3 geplaatst. Met name om meer flexibiliteit te krijgen. In Box 3 is het vermogen dat gespaard is immers tot een bepaalde grens vrijgesteld van de zgn. vermogensrendementheffing (de vervanger van de oude 'vermogensbelasting').
En vaak was de gedachte om van deze polis pas een KEW-polis te maken vanaf het moment, dat het totale prive vermogen boven de belastingvrije grens uitkwam. Want dan zou de poliswaarde opnieuw belastingvrij blijven. Zij het dan ook dat vanaf dat moment het gespaarde vermogen verplicht gebruikt moet worden om de hypotheek af te lossen. (in box-3 bestaat die verplichting niet)

Wie zijn aflossingsverzekering dan ook in deze Box-3 heeft geplaatst kan er goed aan doen om er voor 1 april 2013 alsnog een KEW-polis van te maken. Het voordeel kan oplopen tot enige honderden euro's per jaar.

Het is overigens uiterst adviesgevoelige materie. Maar ook daar helpen wij u graag bij.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-11-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.