Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Nederland durft niet te verhuizen

Ruim een miljoen Nederlandse huishoudens zou willen verhuizen, maar kan of durft dat op het moment niet. Een gebrek aan financiële middelen is de belangrijkste reden. Dat blijkt uit een online enquête van Woonkennis onder 1100 respondenten.

Durf
In Nederland zijn 7,2 miljoen huishoudens. Daarvan heeft acht procent concrete verhuisplannen. Ruim twaalf procent wil ook wel verhuizen, maar zegt niet te kunnen. Nog eens bijna drie procent durft niet.

De meeste genoemde reden om nu niet te kunnen of durven verhuizen is met bijna veertig procent onvoldoende financiële middelen. 21 procent zegt de huidige woning niet te kunnen verkopen. Bijna een op de tien wacht op duidelijkheid rondom de regelgeving.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde maandag dat er de negen maanden tot en met september 81 duizend huizen van eigenaar zijn gewisseld. Dat is acht procent minder dan een jaar eerder. De huizenprijzen liggen momenteel op het niveau van begin 2004.

Commentaar:
Voor de huisbezitter die wil verhuizen is het meest lastige probleem 'krijg ik mijn huis op tijd verkocht?' En daar blijft feitelijk maar 1 oplossing over: ga bij het berekenen van uw nieuwe hypotheek uit van een lange verkooptijd. Hoe meer verkooptijd u berekent, hoe rustiger u in uw nieuwe woning zult zitten.
En voor de starter zijn het feitelijk gouden tijden. De prijzen zijn in jaren niet zo laag geweest. Ook de rente is laag. En wie zich realiseert dat het 'volledig hypotheekvrij zijn op de pensioendatum' erg prettig kan zijn, zal ook nauwelijks last hebben van het feit, dat vanaf 1 januari 2013 een hypotheek in 30 jaren verplicht volledig afgelost moet worden. Het maakt de maandlast in het begin weliswaar iets hoger, maar het levert een beduidend meer comfortabele pensioentijd op.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-10-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.