Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Overheid verhoogt de assurantiebelasting

Inmiddels zult u ongetwijfeld begrepen hebben, dat de overheid heeft besloten de wettelijke assurantiebelasting, die op dit moment 9,7% bedraagt, te gaan verhogen naar 21%. De maatregel is door de overheid bedoeld om de grote financieringstekorten voor 2013 weg te kunnen werken, Kennelijk waren daar geen andere mogelijkheden voor.  Verwacht wordt, dat de overheid er anderhalf miljard mee zal ophalen. De invoer staat gepland voor 1 januari 2013, alhoewel in den Haag ook stemmen op gaan om het invoeren uit te stellen tot juli 2013.

Vrijstellingen
Allereerst is van belang te weten, dat een deel van de verzekeringen al sinds jaar en dag volledig zijn vrijgesteld van deze assurantiebelasting. Het zijn de verzekeringen die te maken hebben met gezondheid en overlijden. En op die verzekeringen hebben de maatregelen dan ook geen effect.
Bij particuliere relaties gaat het bijvoorbeeld om de zorgverzekering, de ongevallenverzekering, de levensverzekering (zoals lijfrente en hypotheekaflossingsverzekering)  en de begrafenisverzekering. Voor ondernemers gaat het met name om de arbeidsongeschiktheid- de pensioen- en de werknemersverzekeringen, zoals ziekteverzuim en WIA. 
Deze verzekeringen blijven dus allemaal vrijgesteld. 

Effect
De maatregel heeft dus alleen effect op de zgn. ‘schade-‘verzekeringen.  .
Voor een gemiddeld gezin blijven de gevolgen dan ook beperkt tot enige tientjes per jaar. Al zal dat per gezin wel sterk kunnen verschillen.
Voor ondernemers hebben de maatregelen helaas een sterker effect, omdat in het bedrijfsleven meer van verzekeringen gebruik wordt gemaakt en de premies bovendien hoger liggen.

Deze aanpassing van de assurantiebelasting kan dan ook een goed moment zijn, om ons eens kritisch naar uw verzekeringen te laten kijken. Soms kunnen verzekeringen nog aan elkaar gekoppeld worden, wat extra premiekorting kan betekenen. In andere gevallen kan het wisselen van verzekeringmaatschappij soms voordeel opleveren. We gaan het in ieder geval graag voor u na.

Belt u ons voor een afspraak? Dan gaan we snel voor u aan de slag.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-10-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.