Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Aantal gezinnen met betalingsproblemen groeit

Het aantal mensen met betalingsproblemen blijft toenemen. Het afgelopen halfjaar is de groep, die de lasten die samenhangen met leningen niet meer kan voldoen, gestegen van 7,4% naar 7,7%. Dat blijkt uit het halfjaarlijks onderzoek van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Als de toename dit jaar in hetzelfde tempo doorzet, komt het aantal wanbetalers dit jaar uit op 720.000.

Het gaat dan om mensen die kredieten zoals een woninghypotheek, een lening op een auto, creditcard-schuld of webwinkel niet kunnen afbetalen.

Groter
Feitelijk is de groep nog veel groter, omdat huurachterstanden en niet betaalde rekeningen bij zorgverzekeraars en energiebedrijf voor het BKR onzichtbaar zijn.
"Bij het BKR zien we slechts een klein deel van de betalingsproblemen. Daarom zou je kunnen zeggen dat er veel spookschulden zijn", aldus een woordvoerder van het BKR dat alleen kredietovereenkomsten registreert. "Daardoor stapelen de schulden zich al snel ongemerkt op".

In 2011 ging het om meer dan een op de vier huishoudens die moeite hebben hun vaste lasten te voldoen, zo blijkt uit een overheidsonderzoek.

Advies
Er blijkt eens te meer uit, dat het aangaan van schulden uiterst adviesgevoelig is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 10-07-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.