Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hypotheekrenteaftrek. Toch weer discussie

DNB-president Klas Knot heeft afgelopen woensdag nog even extra aandacht gevraagd voor de hoge Nederlandse hypotheekschuld. Volgens hem vormt deze nog steeds groeiende schuld van de huishoudens een belangrijk risico voor het hele financiële systeem.

Kamer
De verschillende financieel deskundigen van de politieke partijen floten hem onmiddelijk terug door te stellen, dat er afspraken zijn gemaakt om voorlopig geen wijzigingen aan te brengen op dat terrein. Want het geeft geen pas om met dit soort suggesties de toch al wankele huizenmarkt opnieuw in opspraak te brengen.

Verkoopopbrengst
Toch lijkt Knot in eerste instantie wel een punt te hebben. Wanneer in een dalende huizenmarkt de hypotheekschulden niet meedalen zullen talloze huisbezitters in de toekomst tegen grote problemen aan kunnen lopen hun woning te verkopen. Immers met de verkoopopbrengst dient de hypotheekschuld afgelost te worden. Althans, zo lijkt de suggestie van de heer Knot bedoeld te zijn.

Hypotheekadvies
Wat Knot echter vergeet is, dat bij vrijwel alle hypotheekadviezen op een of andere manier een aflossingsschema wordt ingebouwd om vroeg of laat (een groot deel van) de hypotheekschuld af te kunnen lossen. En wanneer dat mee in aanmerking wordt genomen is het probleem lang niet zo groot als gesuggereerd.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-11-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.