Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Meer beroep op hypotheekgarantie

Hoewel de huizenmarkt stagneert, doen dit jaar meer mensen een beroep op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De toename van het aantal leningen met hypotheekgarantie voor verbouwingen e.d. is ten opzichte van vorig jaar 44 procent. Dat meldt de NHG dinsdag.
Volgens de organisatie heeft vooral het aantal leningen waarmee mensen hun huizen opknappen een vlucht genomen tot meer dan 26.000. Juist door het nemen van een 2e hypotheek is de maandelijkse betaalverplichting voor een aantal huisbezitters moeilijker geworden.

Aankoop woning met NHG

Het aantal woningen dat gekocht wordt met Nationale Hypotheek Garantie blijft met 73.000 woningen nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar.
De directeur van NHG voegt er dinsdag in De Telegraaf aan toe dat steeds meer mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Het aantal betalingsachterstanden van leningen met een garantie verdubbelt dit jaar naar vierduizend.

Gedwongen verkoop

''Ik verwacht dat de helft van de 4000 gevallen er niet met de bank uitkomt en op straat zal komen'', zegt de directeur. “De bij ons geregistreerde gevallen zijn huizenbezitters die al vier maanden niet aan hun verplichtingen voldoen.”
Tegen de achtergrond van de kredietcrisis valt de stijging van het aantal probleemgevallen volgens hem mee.

Advies?

De nationale hypotheek garantie geldt voor huizen met een totaalhypotheek van minder dan € 350000. In geval van het niet meer kunnen opbrengen van de hypotheek, zal het huis door de bank verkocht moeten worden. De restschuld wordt dan voldaan door de NHG. Dit gebeurt maar in een bepaald aantal gevallen.

Heeft u moeite met het opbrengen van uw hypotheek? Neem dan contact met ons op. De rente is momenteel weer aan het zakken. Wellicht dat wij u kunnen helpen bij het zoeken naar een andere, meer betaalbare, hypotheekvorm.

Uw overige verzekeringen kunnen dan ook eens goed doorgelicht kunnen worden. Wellicht dat hier ook op te besparen valt, zonder verlies van een goede dekking.
Wat uw keuze ook wordt, wij zullen u er graag bij helpen.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-10-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.