Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Verzekeraars liggen nog steeds dwars

Deze week vonden in den Haag de zgn. rondetafelgesprekken plaats, waarbij de Kamer over de Woekerpolisaffaire uitgebreid vragen kon stellen aan de verzekeraars en andere betrokken partijen. Ook de verschillende consumentenbelangenorganisaties waren aanwezig.

Misbruik
Tijdens de vragenrondes, waarbij het er soms bepaald stevig aan toe ging, bleek eens te meer hoezeer de verschillende verzekeraars langere tijd misbruik van hun positie hebben gemaakt. Niet alleen werden in de rekenprogramma's, die de verzekeringmaatschappijen daarvoor in gebruik hadden, de woekerkosten schaamteloos verborgen gehouden, het had tot gevolg, dat duizenden onafhankelijke financieel adviseurs, zonder het te weten, offertes produceerden waarvan de uitkomsten achteraf onmogelijk haalbaar bleken te zijn.

Nog steeds weinig schuldbewust
Het Verbond van Verzekeraars, dat de belangen van de verschillende verzekeringmaatschappijen behartigt, kwam niet veel verder dan 'we hebben het inderdaad fout gedaan'. Wat een wel erg eufemistische uitspraak was. Het lokte vanuit de Kamer dan ook onmiddelijk de vraag uit: "Maar u moet toch weet hebben gehad van die foute berekeningen?".
Veel meer dan "maar daarvoor komen we dan nu ook met ruime compensaties" mocht dat niet tot gevolg hebben. Waarmee duidelijk werd, dat het schuldbewustzijn bij de verzekeringmaatschappijen vreemd genoeg nog steeds niet erg sterk aanwezig lijkt te zijn .

Magere vergoedingen
Terwijl er naar schatting voor ongeveer 100 miljard aan woekerpolissen in de markt werd gezet, gaat de compensatie die de verzekeraars op dit moment aanbieden niet verder dan een twee-en-een-half miljard. Wat gezien het enorme winstbelang, dat een rol heeft gespeeld, een wel erg magere tegemoetkoming is.
De voorzitter van het Verbond van Verzekeraars verklaarde desgevraagd, dat dit wel in perspectief gezien moet worden met de 7 miljoen verkochte woekerpolissen. In zijn beleving gaat het dan om een 'ruimte vergoeding'. Rekenen is helaas kennelijk niet zijn sterkste kant. Want wie goed rekent komt dan uit een een magere € 357.00 vergoeding per polis.

Inmiddels worden de messen steeds scherper geslepen. Onafhankelijke adviseurs maken al maanden bezwaar tegen de manier waarop de verzekeraars dit willen afwikkelen, ook de politiek begint zich er nu duidelijk mee te bemoeien. Hoe dit dan ook gaat aflopen is nog volstrekt onduidelijk. Maar meer en meer wordt duidelijk, dat de verzekeringmaatschappijen zich ernstig hebben verrekend in het maatschappelijk verzet.

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-03-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.