Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Onderverzekerd of niet?

Onderverzekerd?

Als u een verzekering afsluit voor uw inboedel, dan wordt de verzekerde som bepaald n.a.v. de nieuwwaarde van uw inboedel.
Maar misschien hebt u inmiddels een andere, luxere tv gekocht die nieuw veel meer heeft gekost dan de tv van tien jaar geleden. Dan zou het in theorie kunnen betekenen dat u bij schade aan uw tv  minder uitgekeerd krijgt. Nu valt dit in de praktijk meestal wel mee. Maar doordat er in de loop der jaren steeds meer andere spullen bij gekocht worden, veelal voor gespaard dus duurder, betekent dit dat de verzekerde som ook had moeten stijgen. De hoogte van de premie van deze verzekering wordt bepaald (naast de regio waarin u woonachtig bent) door de nieuwwaarde van de inboedel. Een hogere verzekerde som betekent ook een hogere premie.
In beginsel kunt u nu denken dat het prettig is om nu even minder premie te moeten betalen, terwijl de verzekerde som eigenlijk veel hoger zou moeten zijn. Zolang er geen schade is, is dat natuurlijk prettig.


Schade?

Maar wat als die schade er toch komt. Er wordt ingebroken in uw huis en uw nieuwe LCD 3-D scherm met i-pad en blue ray surround system wordt meegenomen. Nu staat uw verzekerde som op € 20.000. Toen u de inboedel verzekering afsloot woonde u nog alleen in een appartement. Nu hebt u een gezin met 2 kinderen en woont u in een twee-onder-één-kap woning. De verzekeraar neemt geen genoegen met alleen de aankoopnota’s en wil graag een kijkje komen nemen in uw woning, aangezien de verzekerde som aan de lage kant is. Veel verzekeraars zullen eerst automatisch de verzekerde som kosteloos verhogen met 25% en daarna kijken of de verzekerde som dan wel toereikend is. Is dit niet het geval dan zal de onderverzekeringsbreuk toegepast gaan worden. Dat houdt in dat er een evenredig deel uitgekeerd zal gaan worden, met andere woorden, u zult te weinig vergoed krijgen. En van die te lage uitkering kunt u uw spullen niet meer terug kopen.


Inboedelwaardemeter

Advies hierin is dan ook om op uw inboedelverzekering een garantie tegen onderverzekering te nemen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Deze garantie kost u helemaal niets en is af te stemmen op uw gezinssituatie, inkomen en leeftijd. Hierdoor kan onderverzekering zich de komende vijf jaar niet meer voordoen. En na die vijf jaar zal er automatisch een herinnering komen dat uw garantie afloopt. Geen probleem! Want ook dan vult u weer een nieuwe inboedelwaardemeter in.

P.S. Voor uw opstalverzekering kunt u ook een herbouwwaardemeter invullen. Deze geeft u ook garantie tegen onderverzekering.

Voor meer vragen hierover kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-02-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.