Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Opnieuw verzekeraars op de vingers getikt

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bevestigt dat een groep van acht verzekeraars, waaronder ASR, Delta Lloyd en Generali, een kartel vormde op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen voor notarissen.
Dat maakte de NMA afgelopen maandag bekend.

De verzekeraars werkten samen in een zogeheten pool waarbinnen ze de risico's konden spreiden. Via deze notarissenpool hadden de betrokken verzekeraars 60 procent van de markt in handen, wat de concurrentie in de markt volgens de NMa beperkte.

Geen boete
''Op basis van onze constateringen hebben we aangegeven dat het anders moest'', aldus de woordvoerster. Omdat de samenwerking niet stiekem gebeurde en de verzekeraars toezegden hun werkwijze aan te passen, geeft de NMa geen vervolg aan het onderzoek. Er werd ook geen boete opgelegd aan de partijen.

Inmiddels zijn er maatregelen genomen. Zo heeft het Verbond van Verzekeraars een protocol opgesteld waarmee verzekeraars kunnen beoordelen of een pool in overeenstemming is met de mededingingsregels.

Aanpassen
De betrokken ondernemingen hebben naar aanleiding van het onderzoek over de notarispool toegezegd deze aan te passen. Dit betekent dat de pool wordt stopgezet of voortaan een marktaandeel heeft van maximaal 20 procent.

Voor de pools voor advocaten, accountants en de assurantietussenpersonen en makelaars hebben de verzekeringsmaatschappijen en -makelaars volgens de NMa op eigen initiatief een vergelijkbare toezegging gedaan.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-01-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.