Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Eindejaarstips voor ondernemers

Verhuur van onroerend goed aan de eigen BV
In 2010 is er een regeling waardoor de dga eenmalig het bedrijfspand belastingvrij aan zijn bv kan overdragen. Hiermee kan zowel inkomsten- als overdrachtsbelasting worden bespaard. Er moet dan wel aan een aantal wettelijke voorwaarden worden voldaan.
 
Overdracht van aandelen og-bv
In 2011 moet in meer gevallen overdrachtsbelasting worden betaald als u aandelen koopt in een bv die eigenaar is van onroerend goed. In 2010 kunnen deze aandelen in veel gevallen nog belastingvrij worden verkregen.
 
Controleer het testament tijdig!
Voor de erfbelasting maar zeker ook voor de inkomstenbelasting is het voor de ondernemer van belang wat voor een soort testament er is en of de ondernemer op huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen is getrouwd. Wij kunnen u hierover adviseren.  
 
Huwelijks voorwaarden
Als u als ondernemer huwelijkse voorwaarden hebt, is het belangrijk om jaarlijkse afspraken uit die huwelijkse voorwaarden na te komen. Niet alleen in verband met een mogelijke echtscheiding maar ook in verband met een faillissement. Werk voor de notaris. 
 
Geld geleend van uw bv?
Kijk in 2010 nog eens naar de leningsovereenkomst met de bv. Veel dga’s hebben een leningsovereenkomst met hun bv. Nu de rente erg laag is, kan het aantrekkelijk zijn deze leningsovereenkomst aan te passen en een lagere rente vast te leggen. In de praktijk blijkt overigens dat de Belastingdienst strenger is geworden en in een aantal gevallen eist dat deze leningsovereenkomst in een hypotheekakte bij de notaris wordt vastgelegd.  
 
Helpt u een andere ondernemer op weg?
Het is voordelig om vóór 1 januari 2011 aan een startende ondernemer geld te lenen. Dit wordt een durfkapitaallening genoemd. Voor leningen na 1 januari 2011 is er geen recht meer op de verliesaftrek van maximaal € 55.145 als de startende ondernemer niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Wij adviseren deze lening in een notariële akte vast te leggen zodat de datum (fiscaal) vaststaat..
 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-12-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.