Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Schadeverzekeringen krijgen eindelijk vriendelijkere contractstermijn

Tussen verzekeraars bestaat al sinds jaren een zeer gezonde concurrentie. Die zorgt ervoor dat de premies in Nederland tot de allerlaagste van Europa behoren.
Recentelijk nog voerden verzekeraars een heuse oorlog op het terrein van autoverzekeringen, waar veel van onze cliënten voordeel aan hebben beleefd. Maar ook op het terrein van brandverzekeringen (woonhuis en inboedel) is de concurrentie fel (geweest).

Contractstermijn
Toch was het lang niet altijd eenvoudig om daar als consument goed van te kunnen meeprofiteren. Want het zoeken naar voordeel werd vaak beperkt door de contractstermijn. Weliswaar kennen autoverzekeringen een contractstermijn van (doorgaans) niet meer dan 12 maanden, veel andere verzekeringen kennen nog steeds een contractstermijn van 5 jaren of langer. Bovendien golden in veel gevallen opzegtermijn tot zelfs drie maanden. En dat maakt het toch wat lastig om snel mee te kunnen profiteren van veranderende omstandigheden tussen verzekeraars onderling.

Makkelijker wisselen
Vanaf 1 januari 2010 gaat dat gelukkig veranderen. Want vanaf die datum zal het verzekeraars, voor particuliere schadeverzekeringen, niet langer zijn toegestaan contractsperiodes te gebruiken, die standaard langer lopen dan 12 maanden. Bovendien worden de polissen, dagelijks opzegbaar. Daarbij mag de opzegtermijn straks niet langer zijn dan 1 maand. En dat geeft eindelijk de noodzakelijke vrijheid.
Bij de meeste verzekeraars gelden deze nieuwe normen vanaf het moment dat uw verzekering in 2010 voor de eerste keer wordt verlengd. Op dat moment gaan deze nieuwe voorwaarden in.

Premiekorting
Overigens blijft het mogelijk om uw verzekering te verlengen voor een langere periode dan een jaar. Enerzijds betekent dat wel een extra premiekorting, maar anderzijds 'verspeelt' u dan de mogelijkheid de polis tussentijds te kunnen opzeggen. 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-12-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.