Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zorgverzekeraars in de fout

Sommige verzekeringmaatschappijen proberen patiënten die hoge kosten maken buiten de deur te zetten. Ze blijken bepaalde polissen waarvan te veel gebruik wordt gemaakt ineens zodanig te versoberen, dat verzekerden de behoefte krijgen aan 'overstappen'. Als een verzekerde dan inderdaad elders een aanvraag gaat indienen kan die daar geweigerd worden op grond van het medische verleden. Met als resultaat, dat steeds meer verzekerden geen goed stuk dekking meer krijgen voor hun gezondheidskosten. 

Bedenkelijk
Dat blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. De universiteit ondervroeg ruim 1700 verzekerden en analyseerde een groot aantal polissen. Als voorbeeld namen zij patiënten die veel gebruik maakten van fysiotherapie en daar binnen de gekozen polis 100% vergoeding voor kregen. Sommige patiënten bleken na een jaar geconfronteerd te worden met een polisaanpassing waarbinnen nog slechts 70% werd vergoed.

Niet zelden introduceert de betrokken verzekeraar dan gelijktijdig een nieuwe polis met wel 100% dekking voor fysiotherapie, echter tegen een beduidend hogere premie. Patiënten die dan toch maar willen kiezen voor die duurdere variant, worden ook door de eigen verzekeraar vervolgens geweigerd op grond van hun declaratiegedrag.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-06-2008. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.