Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Premies autoverzekeringen blijven dalen

De autoverzekering wordt bij veel maatschappijen in sneltreinvaart goedkoper. Door concurrentie gedwongen verlagen vooral de duurdere autoverzekeraars hun premies. Daardoor zijn de autoverzekeringen het afgelopen jaar gemiddeld zo'n 17% goedkoper geworden. 

Premieverlaging
Zo'n drie jaar geleden zette Delta Lloyd de daling in door met een stunttarief te komen. Daarna introduceerde Fortis in 2006 zijn eigen prijsvechter Budgio, die de premies verder onder druk zette. Andere verzekeraars volgden in 2007. En recentelijk werd het vuur verder aangewakkerd door nieuwkomers als Allsecure en Ditzo. Hoe lang deze prijzenslag voort zal duren is nauwelijks te voorspellen. Maar op dit moment lijkt het voor consumenten een ideale periode. 

Voorwaarden
Lijkt. Want steeds weer blijken de premieverlagingen mogelijk te zijn geworden door belangrijke delen van de polisvoorwaarden te schrappen.  Zo heeft de ene prijsvechter in de voorwaarden opgenomen, dat iedere schade die veroorzaakt is door alcoholgebruik, wordt teruggevorderd op de verzekerde. Een andere prijsvechter houdt no-claimkorting in na een ruitschade. En weer andere prijsvechters proberen de controle en schadesturing door adviseurs te ontlopen.

De Europese koepelorganisatie van verzekeraars (CEA) waarschuwt inmiddels al voor onverantwoorde situaties. Wanneer de premieinkomsten lager worden, dan de uit te keren schadebedragen, kunnen situaties ontstaan waarbij verzekeraars niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. 

Commentaar:
Zoals altijd komt een lage premie altijd ergens vandaan. En concurrentie is goed. Het houdt partijen scherp. Maar wanneer consumenten tot een lage premie worden verleid, door ze te dwingen conflicten zelf op te lossen, of nog erger, door zelfs in de voorwaarden te strepen, ontstaan situaties waar niet één consument blij van wordt. Het wordt tijd, dat verzekeraars op dat terrein hun verantwoording gaan nemen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-04-2008. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.