Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Minder leningen sinds kredietcrisis

Zowel het bedrijfsleven als de consumenten zijn belangrijk minder gaan lenen door de Amerikaanse kredietcrisis, zo blijkt uit een onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB). Het rapport ondersteunt het gevoel dat ruimte zou zijn voor verdere renteverlagingen in de loop van dit jaar.

Na het uitbreken van de kredietcrisis hebben banken hun criteria om kredieten te verlenen stevig aangepast. Tegelijkertijd is vanuit de markt zelf ook minder vraag gekomen naar kredietverlening. Het toont aan, dat de crisis ook in Europa effect begint te krijgen.

Commentaar
De ECB zelf had eerder aangegeven, dat de crisis een puur Amerikaanse gelegenheid was, die binnen Europa nauwelijks merkbare gevolgen zou hebben. De waarheid blijkt anders te zijn. Door het opdrogen van de vraag naar krediet neemt de geldvoorraad inmiddels toe, waardoor banken met renteverlagingen de vraag proberen te stimuleren.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-01-2008. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.