Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zorgverzekeraars tot de orde geroepen

In hun streven tot kostenbesparing hebben zo'n 15 zorgverzekeraars, verenigd in 'Zorgverzekeraars Nederland' geprobeerd een eerder gemaakte afspraak over het vergoedingenbeleid aan te scherpen. Concreet wilden de 15 per 1 maart aanstaande een aantal dure geneesmiddelen van vergoeding uitsluiten en in plaats daarvan alleen nog bepaalde goedkopere geneesmiddelen vergoeden.
Daarmee wilden de 15 de betrokken artsen feitelijk dwingen bepaalde medicijnen niet meer voor te schrijven.

Acht geneesmiddelenfabrikanten, verenigd in de Bogin, maakten tegen deze plannen met succes bezwaar bij de Bredase Voorzieningenrechter, die van oordeel is, dat de 15 gebonden zijn aan het zogenaamde Transitie-akkoord van 17 september 2007 waarin afspraken zijn gemaakt over prijsverlagingen van geneesmiddelen.

De fabrikanten hebben hier overigens niet volledig hun zin gekregen. Want de voorzieningenrechter stond de betrokken verzekeraars voor nog tien andere groepen geneesmiddelen wel toe de afspraken open te breken.

Commentaar:
De procedure en de uitspraak geven duidelijk aan, dat de nood bij de zorgverzekeraars hoog is gestegen. De kosten voor medische zorg stijgen voortdurend en in hun poging de premies acceptabel te houden zullen de verzekeraars ongetwijfeld blijven zoeken naar andere wegen tot kostenbesparing.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-01-2008. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.