Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Lastenstijging voor eigen huis bezitters

De gemiddelde woz-waarde van woningen in Nederland is dit jaar met 7 procent gestegen tot 216.000 euro. En dat terwijl de gemiddelde huizenprijs (vrije verkoopwaarde) het afgelopen jaar met slechts 5% is gestegen.

De relatief forsere stijging van de WOZ-waarde, die voor gemeenten de basis vormt voor de 'gemeentelijke aanslagen', komt doordat de peildatum met twee jaar is verlegd naar 1 januari 2005. Het is voor het eerst, dat de peildatum met twee jaar is opgeschoven. Daarvoor gebeurde dat jaarlijks.

In de provincie Utrecht is de gemiddelde waarde het hoogst met eur.248.000. De provincie Groningen bungelt onderaan met een gemiddelde waarde van eur.158.000. De feitelijke stijging is in de provincie Friesland het sterkst met 12 procent. De gemiddelde waarde bedraagt daar nu eur.178.000.

Commentaar
Ongetwijfeld is deze snellere verschuiving (twee in plaats van één jaar) ingegeven door de behoefte de gemeentelijke aanslagen op hogere waardes te kunnen baseren. Uit steekproeven is echter gebleken, dat deze verschuiving met twee in plaats van één jaar in bepaalde gevallen een 'actuele woz-waarde' oplevert, die zelfs hoger uitvalt dan de werkelijke vrije verkoopwaarde. In dergelijke gevallen verdient het aanbeveling bezwaar tegen de aanslag maken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-06-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.