Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

De overlijdensrisicoverzekering - Kun je daar op besparen?

Hoeveel betaal jij voor de overlijdensrisicoverzekering? Grote kans dat het goedkoper kan.

Gemiddeld worden we steeds ouder. Dit heeft invloed op de premie van de overlijdensrisicoverzekering, maar niet op de bestaande verzekeringen. Kan het oversluiten uit?

Een overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag uit bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum. Vaak wordt de premie bij het afsluiten gelijk voor de gehele looptijd vastgelegd, maar er zijn ook overlijdensrisicoverzekeringen met een stijgende premie.
Maar welke vorm je ook hebt, mogelijk kan het uit om de verzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten. Dat is overigens niet altijd verstandig. Wij leggen je uit hoe het zit.

Wat kost de overlijdensrisicoverzekering?

In de afgelopen jaren is de premie voor de overlijdensrisicoverzekering flink gezakt. Wat met name komt, omdat de verzekeraars steeds minder premie nodig hebben om dat risico af te dekken. Ook blijkt dat de verschillen in de premie tussen de verzekeraars steeds groter worden.
En daardoor kan het vaak voordelig zijn de oude verzekering op te zeggen en een nieuwe verzekering af te sluiten. Maar wees daar wel voorzichtig mee. Want daar zitten wel risico's aan vast.

Waardoor is de premie gezakt?

Er zijn meerdere redenen, maar twee redenen zullen vooral het verschil maken. Ten eerste worden we steeds ouder. Hierdoor wordt het risico voor de verzekeraars kleiner en kunnen ze dus een lagere premie in rekening brengen. Ten tweede zit de vergoeding voor de adviseur nu niet meer verwerkt in de premie.

Die kosten worden door de adviseurs nu afzonderlijk in rekening gebracht, maar zelfs als deze kosten mee worden gerekend kan het vaak nog steeds uit om te kiezen voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering in plaats van de verzekering die jaren geleden afgesloten is.

Wees wel voorzichtig met het inruilen!

Bij het afsluiten van deze verzekering krijg je ook een gezondheidsverklaring voorgeschoteld. Aan de hand van de antwoorden op medische vragen wil de verzekeraar inschatten of je een verhoogde kans op overlijden hebt. Als dat het geval is kan de verzekeraar de aanvraag afwijzen of een hogere premie in rekening brengen. Daarom: Zeg niet zomaar een bestaande overlijdensrisicoverzekering op. Het is namelijk nog maar de vraag of de nieuwe verzekeraar de aangevraagde verzekering accepteert. De ingangsdatum van de nieuwe polis moet echt 100% aansluiten bij de opzegdatum van de oude polis. Want de nabestaanden zullen niet willen meemaken, dat je overlijdt terwijl de nieuwe polis nog niet is geaccepteerd. 

De huidige overlijdensrisicoverzekering is opzegbaar. Dat kan anders zijn als de verzekering gekoppeld is aan een hypotheek. Overleg jouw situatie wel eerst met jouw adviseur, voordat je een nieuwe verzekering aanvraagt en de oude laat beëindigen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-03-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.