Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Is de lijfrenteverzekering nog van deze tijd?

Waarschijnlijk heb jij ook een pensioentekort. Dit tekort kun je aanvullen met een lijfrenteverzekering, maar er zijn ook andere manieren.

In de pensioenregeling via de werkgever bouwen de meeste werknemers geen volwaardig pensioen op. Een pensioen ter hoogte van 70 procent van het laatstverdiende loon is het ideaal, maar weinigen zullen dit echt halen. Als je toch een goed verzorgde oudedag wenst, moet er iets gebeuren. Door het opbouwen van een lijfrentekapitaal kun je jouw pensioeninkomsten aanvullen.

Hoe werkt lijfrente?

Maandelijks of jaarlijks kun je een bedrag storten via banksparen of een lijfrenteverzekering. Met het ingelegde bedrag wordt een vermogen opgebouwd, waarmee je op jouw pensioendatum een uitkering kunt aankopen. Je kunt met het opgebouwde kapitaal shoppen bij financiële instellingen. Bij wie je de hoogste maandelijkse uitkering krijgt na jouw pensionering, stort je het kapitaal. Tot jouw pensioendatum pomp je dus geld in de pot. Vanaf je pensionering krijg je vervolgens het kapitaal in termijnen weer uitgekeerd.

Waarom zou je kiezen voor lijfrente?

Het bedrag dat je nu inlegt is onder voorwaarden aftrekbaar van het inkomen. Zodra je profiteert van de uitkeringen gaat de Belastingdienst er weer belasting over heffen. Na jouw pensionering zit je waarschijnlijk in een lage belastingschijf, dus heb je fiscaal voordeel. Daarbij bouw je een kapitaal op waarover je geen vermogensrendementsheffing verschuldigd bent.

Kiezen voor de lijfrenteverzekering of voor banksparen?

Je kunt zelf kiezen hoe je het kapitaal opbouwt. In de lijfrenteverzekering is het rendement afhankelijk van de winst van de verzekeraar. Bij het banksparen gaat het vaak om een vaste of variabele rentevergoeding. Het voordeel van het banksparen is dat de kosten over het algemeen lager zijn. De rendementen zijn op dit moment laag door de lage rentestand, maar je moet het op langere termijn bekijken. Wij kunnen jou helpen met de keuze.

Op jouw pensioendatum kun je opnieuw kiezen

Op jouw pensioendatum kun je kiezen voor een uitkerende lijfrenteverzekering of voor een geblokkeerde bankspaarrekening voor de uitkering. Vooral voor deze keuze heb je degelijk advies nodig. Er zitten namelijk belangrijke verschillen tussen deze uitkeringsvormen. Bij een bankspaarrekening wordt er een periode afgesproken waarin het volledige bedrag wordt uitgekeerd. Bij de uitkerende lijfrenteverzekering kun je kiezen voor een levenslange uitkering. Het banksparen heeft weer als voordeel dat bij overlijden het nog niet uitgekeerde gedeelte ten goede komt aan de nabestaanden. Ook in de hoogte van de periodieke uitkeringen zit vaak een groot verschil.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-12-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.