Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Rechter fluit zorgverzekeraar terug

Zorgverzekeraar ONVZ moet de eerder genomen beslissing om de polisvoorwaarden te verschralen, van de rechter terugdraaien. De rechter kwam daarmee tegemoet aan de eis van de consumentenbond.

Afgelopen april beperkte ONZV plotseling de dekking van haar aanvullende pakketten naar aanleiding van haar constatering, dat enkele tienduizenden van haar verzekerden wel heel erg gemakkelijk gebruik maakten van de vrijwel onbeperkte dekking. ONVZ vreesde forse verliezen.

De rechter was van mening, dat het tussentijds aanpassen van de spelregels niet door de beugel kon, omdat ONVZ niet kon aantonen, dat de getroffen maatregelen alleen de excessief declarerende klanten zou hebben geraakt. Op grond daarvan werd ONVZ verplicht de maatregelen weer terug te draaien. Waarmee de oude dekking weer werd hersteld.

De procedure was in gang gezet door de consumentenbond, omdat deze vreesde dat de ONVZ-aktie ook andere verzekeraars zou uitlokken de voorwaarden tussentijds aan te passen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-06-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.