Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Positieve effecten Amerikaanse hypotheekcrisis

De laatste paar jaren is de hypotheekrente in de VS sterk gestegen, waardoor veel Amerikanen hun hypotheeklasten niet meer op tijd kunnen betalen. Het heeft tot gevolg, dat daar steeds meer huizen te koop staan. Met als direct merkbaar resultaat, dat de huizenprijzen in de VS sterk zijn gedaald.

Doordat in de VS veel huisbezitters hun woning tot aan het plafond (en vaak nog daardoorheen) hebben gefinancierd, zijn steeds minder Amerikanen in staat hun hypotheek gelijk met de verkoop af te lossen. Dat werkt een verdere daling van huizenprijzen daar sterk in de hand.

Enerzijds door de inmiddels sterk gedaalde prijzen en anderzijds door de huidige lage dollarkoers, hebben Nederlanders inmiddels een stevige belangstelling gekregen voor het kopen van Amerikaans onroerend goed. Met name de zonnige staat Florida zou erg in de belangstelling staan.

Commentaar
De vraag is wanneer de hypothekencrisis in de VS zal zijn 'bezworen'. Want voorlopig lijkt het dieptepunt nog niet bereikt te zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-11-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.