Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Pensioen boezemt angst in....

Dat veel Nederlanders een pensioengat hebben, is inmiddels vrijwel iedereen bekend. Wisseling van werkgever, echtscheiding, (tijdelijk) ondernemer zijn, 'later' begonnen met werken, werkloos zijn geweest, het zijn allemaal omstandigheden, die er mede verantwoordelijk voor zijn, dat er te weinig pensioen kan zijn opgebouwd. Daarbij is de hoogte van het uiteindelijk bereikte pensioeninkomen ook nog eens volledig afhankelijk van de kwaliteit van de pensioenregeling zelf. En daarvan zijn de verschillen groot. Erg groot.

Een woordvoerder van Nationale Nederlanden gaf dat onlangs als volgt aan: 'Mensen lijken door angst bevangen en snappen hun eigen pensioenregeling niet.' Een woordvoerder van het ABP legde het nog sterker uit: 'Weliswaar is het pensioenbewustzijn de afgelopen jaren iets toegenomen, maar wanneer de interesse terugvalt is dat niet goed. Want veel mensen hebben hun pensioen niet goed geregeld'.

Commentaar:
Natuurlijk speelt ook een rol hoeveel lasten iemand op de pensioendatum (nog) heeft. Wanneer de kinderen geen geld meer kosten en diverse andere verplichtingen welvallen (hypotheeklasten), is uiteindelijk ook minder pensioen nodig om dezelfde levensstandaard aan te kunnen houden. De praktijk leert echter helaas, dat voor veel Nederlanders het pensioeninkomen aanzienlijk minder zal zijn dan de oude 70% van het laatstgenoten inkomen. En wanneer dat niet bijtijds is aangevuld, kunnen er financieel onaanvaardbare situaties gaan ontstaan.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 31-05-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.