Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hebt u pensioen vergeten?

Pensioenfondsen blijken nog miljoenen in kas te hebben waarvan de rechthebbende eigenaar niet bekend is. Dit geld is van meer dan 100.000 mensen, maar wie zijn de eigenaren?

Volgens het Algemeen Dagblad zoeken alleen al de drie grootste pensioenfondsen meer dan 100.000 pensioengerechtigden om pensioenen aan ze uit te keren. Maar de eigenaren van het geld zijn onvindbaar.

Het is op zich natuurlijk niet vreemd dat pensioenfondsen niet op de hoogte worden gesteld van bijvoorbeeld een verhuizing. En ze hebben dan ook meerdere mogelijkheden om de rechtmatige eigenaren toch te achterhalen. Maar nog steeds staat 350 miljoen euro te wachten op de rechthebbenden. Hoe is dat mogelijk?

Wat doen pensioenfondsen om toch uit te kunnen keren

Het geld staat klaar bij de ABP (overheid en onderwijs), PMT (metaal en techniek) en bij PFZW (zorg en welzijn). De pensioenfondsen hebben de mogelijkheid om informatie op te vragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In de meeste gevallen is dit voor de pensioenfondsen dan ook dé oplossing.
Want de SVB verzorgt namelijk de AOW-uitkeringen. En iedere Nederlander weet dat hij daar op een bepaald moment recht op heeft. Vandaar ook, dat het adressenbestand van de SVB zeer actueel is.
Een groot deel van de onvindbare gepensioneerden zijn dan ook waarschijnlijk geëmigreerde Nederlanders. Ze kunnen gevonden worden in het niet-ingezetenenregister. Pensioenfondsen hebben tegenwoordig beter toegang tot dit register dan voorheen. Maar desondanks blijven voor de pensioenfondsen dus nog zo'n 100.000 mensen 'spoorloos'.

Met het BSN-nummer tover je toch iedereen boven water?

Met de huidige vorm van registratie zal het overigens niet zo snel gebeuren dat gepensioneerden spoorloos zijn. Het gaat dan ook vaak om pensioenen die opgebouwd zijn in de jaren ’60 en ’70. BSN-nummers waren er nog niet. Een klein spelfoutje in de naam of foutieve voorletters kunnen Nederlanders onvindbaar maken. Ook een fout in de geboortedatum zal het opsporen lastig maken.

Wat als de pensioengerechtigden al overleden zijn?

Werknemers die pensioen opbouwen, bouwen vaak ook potjes op voor nabestaanden. Dus ook als de gepensioneerden al overleden zijn kan er toch nog recht bestaan op een uitkering uit het pensioenfonds. Partners kunnen namelijk recht hebben op partnerpensioen.

Pensioenfondsen doen hun best

Pensioenfondsen zien het als een eretaak om de gepensioneerden of de nabestaanden op te sporen. En ze gaan nu dan ook mensen ook opsporen via social media. Zelfs via online onderzoek zijn mensen vaak nog op te sporen. Jaarlijks worden er op die manier duizenden mensen alsnog 'gevonden'. 

Waar heb jij recht op?

Via Mijnpensioenoverzicht.nl kun je inzicht krijgen in jouw pensioenrechten. Je logt in met je DigiD en je krijgt een overzicht van de opgebouwde rechten. Gepensioneerden die uit een ver verleden mogelijk nog rechten hebben bij een pensioenfonds, kunnen ook nog bij de pensioenfondsen informeren. Ook nabestaanden kunnen nagaan of er nog opgebouwde rechten zijn. 

En lukt ook dat niet?

Bel of mail ons even. Dan gaan wij graag kijken welke gegevens wij nog voor u kunnen achterhalen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-10-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.