Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Woning energiezuiniger maken met subsidie

Het energiezuinig maken van de eigen woning wordt aangemoedigd met subsidies. Maar er zitten wel eisen aan het verkrijgen van die subsidie.

Er bestaan twee soorten subsidie:

  • Subsidie voor het investeren in duurzame warmte
  • Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Daarnaast bestaat de mogelijkheid een lening aan te vragen.

Vaak gaat het om regelingen waarvan de uitvoering afhankelijk is van complexe criteria. Alleen al inzicht krijgen in de regelingen is een opgave. Maar we geven graag wat duidelijkheid.

Waar moet de subsidie aangevraagd worden?

Dat is een beetje afhankelijk van de soort subsidie. En daarom bestaan er ook verschillende 'loketten' voor. Soms zal de aanvraag ingediend moeten worden bij de gemeente, soms bij de provincie en soms bij de rijksoverheid.

Om ook daar overzicht te houden bestaat de website Energiesubsidiewijzer.nl Wanneer daar wordt opgegeven of de aanvraag ingediend wordt door een huiseigenaar, verhuurder of lid van een Vereniging van Eigenaren, wordt gelijk duidelijk gemaakt welke subsidieregelingen bestaan en of er ook speciale leningen mogelijk zijn. 

Er wordt een onderverdeling gemaakt in:

  • Subsidies
  • Leningen
  • Overige (Bijvoorbeeld BTW op zonnepanelen terugvragen)

Subsidie energiebesparing eigen huis

Voor huiseigenaren is de 'subsidie energiebesparing eigen huis' een interessante. Deze tegemoetkoming geeft recht op subsidie bij het uitvoeren van twee of meer energiebesparende maatregelen.
Het kan bijvoorbeeld gaan om hoogrendementsglas (bijvoorbeeld HR++ glas), vloerisolatie en dakisolatie. Om daar voor subsidie in aanmerking te komen gelden strikte eisen. Zo moet het bij HR++ glas in een vrijstaand huis gaan om minimaal 15 m2. (Het vervangen van 1 kapotte ruit zal dus niet makkelijk voor subsidie kunnen zorgen) En wanneer het bijvoorbeeld zou gaan om vloerisolatie in een tussenwoning wordt als eis gesteld dat het minimaal om 27 m2 moet gaan.

Let op!

Het is van belang de subsidie aan te vragen, voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd!

Investeringssubsidie duurzame energie

Voor een aantal investeringen in duurzame energie bestaat ook recht op subsidie. Het gaat om investeringen in de volgende opwekkers van energie:

  • Pelletkachels
  • Biomassaketels
  • Zonneboilers
  • Warmtepompen

Het aanvragen van deze subsidie kan nog tot 31 december 2017, maar op is op. Er is voor 2017 maar 70 miljoen euro beschikbaar gesteld. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het vermogen van de opwekker van energie. Voor een waterpomp tot 3,5 kW geldt bijvoorbeeld een subsidie van 1.000 euro.
Kijk naar de verschillende tegemoetkomingen voordat er wordt geïnvesteerd!

Een lening afsluiten voor een duurzame investering

Voor een energiezuinige CV ketel, of voor een investering in een warmtepomp zal niet iedereen het geld hebben liggen. Met GreenLoans kun daar een lening voor worden afgesloten. Deze lening betaal je terug in maximaal 15 jaar tegen een rente van 5,8 procent. Het gaat om een lening van 5.000 tot 50.000 euro.

Met een subsidie wordt het investeren aantrekkelijker en eerder haalbaar. Maar de regelingen lopen nog maar tot eind dit jaar. En de gereserveerde miljoenen zijn al bijna op. Haast is dus geboden.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-04-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.