Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Vergelijken van autoverzekeringen heeft zin.

Tot 2016 waren de premies voor de autoverzekeringen laag. Dit kwam door een prijzenoorlog. De premies zijn inmiddels verhoogd. Dit maakt vergelijken nog zinvoller.

De autoverzekering wordt vaak vergeleken op premie. Dit zorgt voor grote verschillen, maar er moet natuurlijk wel verder worden gekeken dan alleen de premie. De kunst is om de beste autoverzekering te vinden tegen de laagste prijs. Om die reden is het verstandig om degelijk advies in te winnen voor de autoverzekering. Je wilt bij schade namelijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan. En juist daar spelen de polisvoorwaarden een grote rol. (Net als trouwens de werkmethodes van de betrokken verzekeraars)

De premieverschillen zijn groot

De duurste autoverzekering biedt echt niet altijd de beste dekking. Maar de goedkoopste is per definitie ook niet de slechtste verzekering. Ook tussen de kwalitatief goede autoverzekeringen zitten grote verschillen in premie. Het loont dus de moeite om te vergelijken. De goedkoopste verzekering kan uitgaande van de meest uitgebreide dekking honderden euro’s per jaar goedkoper zijn.

Kijk ook kritisch naar je huidige dekking

Verzekeringen worden vaak 'even' afgesloten en daarna wordt er niet meer naar omgekeken. En bij het afsluiten van je autoverzekering kies je de verzekering die op dat moment het beste bij jouw auto en portemonnee past. Maar in de loop van de jaren daalt de waarde van de auto. De WA casco verzekering biedt dan weliswaar nog steeds de meest uitgebreide dekking, maar wel tegen de hoogste premie. Daarbij wordt de premie gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto, terwijl bij schade de dagwaarde bepalend is. Op den duur kan het dan niet meer uit om een auto zo uitgebreid verzekerd te houden. Overstappen naar de WA beperkt casco of de WA verzekering kan dan veel geld opleveren. 

Jouw huidige verzekering opzeggen

Tot jaren geleden waren verzekeringen uitsluitend te beëindigen per de zogenaamde premievervaldatum. Het kwam er eigenlijk op neer dat er jaarlijks één datum was waarop de verzekering te beëindigen was. Dat is niet echt klantvriendelijk, en dat hebben verzekeraars ook ingezien. Tegenwoordig is het eenvoudiger. Bij het afsluiten van een autoverzekering ben je één jaar gebonden aan deze verzekering. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft, is de polis dagelijks opzegbaar. Eventueel geldt er een opzegtermijn van één maand. 

Hoe kan ik verzekeringen het beste vergelijken?

Je wilt natuurlijk wel weer de best mogelijke verzekering. Je kijkt dus verder dan alleen de premie. Maar wees dus voorzichtig met het kiezen voor een beperktere dekking. En kom je er niet uit? Bel of mail ons even. We helpen graag verder. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-12-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.