Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

7 tips voor het kiezen van een zorgverzekering

Je hebt nog tot januari de tijd om te kiezen voor een andere zorgverzekering. Onze tips kunnen helpen bij het maken van een keuze.

De zorgverzekering op premie vergelijken is eenvoudig, maar het gaat natuurlijk niet alleen om de premie. De nieuwe zorgverzekering moet vooral goed aansluiten bij jouw wensen, maar wel tegen de laagst mogelijke premie.

Tip 1: Bepaal wat je nodig hebt in 2017

Stap één is om voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt. De basisverzekering biedt dekking tegen de meest noodzakelijke zorgkosten. En de zorg die daar niet onder valt, kan dan vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw huidige verzekeraar hoe vaak je voorgaande jaren gebruik hebt gemaakt van je aanvullende zorgverzekering. En vooral ook op welke terreinen. Zie ook tip 3

Tip 2: Overweeg een verhoogd eigen risico

Maak je nauwelijks zorgkosten? Een verhoogd eigen risico van 500 euro kan een mooie besparing opleveren. De verzekeraar beloont het vrijwillige eigen risico met een korting op de premie tussen 200 en 300 euro per jaar. Sta er wel bij stil dat je in totaal 885 euro (385 euro standaard eigen risico + 500 euro) aan eigen risico hebt in dat geval. Kom je in het ziekenhuis terecht? Dan moet je diep in de buidel tasten.

Tip 3: Schrap zinloze aanvullende verzekeringen

Wees kritisch op de dekkingen uit de aanvullende verzekering. Wie geen vertrouwen heeft in alternatieve geneeswijzen zou zich af kunnen vragen of een dergelijke uitbreiding wel gewenst is. En dat geldt natuurlijk voor meer onderdelen.  De eenvoudigste besparing is het doorhalen van zinloze verzekeringen. Maar wees voorzichtig: het feit, dat je afgelopen jaar bepaalde dekkingen niet hebt gebruikt betekent niet dat je ze komend jaar niet nodig zult hebben. 

Tip 4: Wees niet bang voor de overstap

Veel Nederlanders zitten altijd al bij dezelfde verzekeraar. Daar hoeft niets mis mee te zijn, maar eigenlijk hebben alle zorgverzekeraars besloten hun premies voor 2017 te verhogen. Dan kán het lonen eens te kijken bij een andere zorgverzekeraar. De processen van het oversluiten van zorgverzekeringen werken goed. Je valt echt niet tussen wal en schip.

Tip 5: Partners niet verzekeren op één polis

Je kunt ervoor kiezen om samen met je partner één polis af te sluiten. Lekker makkelijk en overzichtelijk, maar het heeft wel een groot nadeel. Als één van beide genoeg heeft aan een beperktere dekking, kun je beter kiezen voor twee polissen. Let wel op waar je de minderjarige kinderen op meeverzekert. Zet ze altijd op de verzekering bij de ouder met de meest uitgebreide dekking.

Tip 6: Naturaverzekering of niet?

De goedkoopste polis is doorgaans de 'naturaverzekering'. Bij een dergelijke zorgverzekering bepaalt de verzekeraar naar welke specialist of ziekenhuis je toe moet. Simpelweg, omdat de verzekeraar daar een overeenkomst mee heeft gesloten. Dat betekent niet, dat die specialist ook de beste keuze is, het is voor de verzekeraar alleen maar de goedkoopste. Wil je de vrijheid houden zelf je behandelaar te kunnen kiezen, kies dan voor een zgn. 'restitutiepolis'. Duurder, dat wel. Maar wel met alle vrijheid. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-12-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.