Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Sommige grootbanken blijven dwars liggen

De grootbanken ING, ABN Amro en de Rabobank hebben aangegeven geen medewerking te willen geven aan het verlagen van de limiet voor roodstaan tot 250 euro.

Sommige klanten hebben hiernaar gevraagd vanwege recent aangepaste regels bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Het is bij de drie grootbanken alleen mogelijk om rood te staan tot 500 euro, meldt Het Financieele Dagblad (FD) donderdag na een rondgang.

Lagere limiet soms noodzakelijk voor hypotheek

BKR kondigde onlangs aan ook kleinere kredieten met een lage limiet (kortere looptijd) te registreren. Vanaf 1 december gaat de organisatie ook registreren welke consumenten minstens 250 euro rood kunnen staan. Ongeacht of zij daadwerkelijk rood staan. Nu geldt dit alleen voor mensen die minstens 500 euro rood kunnen staan. En precies die hogere limiet kan voor sommige mensen het verschil uitmaken tussen 'wel' een hypotheek kunnen krijgen en 'niet'. 

Volksbank / SNS / Regiobank soepel

Bij ASN Bank, onderdeel van de Volksbank (voorheen SNS), kunnen klanten wel een limiet van 250 euro instellen. Bij zusterbanken SNS en Regiobank bestaat de optie om de limiet op 100 of 200 euro in te stellen.

ING nog niet door de bocht

Een woordvoerder van ING zegt tegen de krant dat de bank de mogelijkheid onderzoekt om ook limieten van 250 euro of minder in te stellen. Voorheen bestond deze mogelijkheid bij de bank wel. 

Rabobank

Rabobank zegt dat klanten geen verzoek hebben ingediend voor lagere limieten.

ABN Amro 'te duur'.

ABN Amro stelt geen plannen te hebben om de roodstand aan te passen. De operationele kosten zouden bij een limiet van 250 euro "veel zwaarder" wegen dan bij een limiet van 500 euro.

Hypotheek

De aanpassing bij BKR hangt samen met gewijzigde Europese richtlijnen. Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwde dat een BKR-registratie een groot effect heeft op de maximale hypotheek die iemand kan krijgen. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-11-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.