Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Starterslening eigen woning blijft!

Koophuizen worden langzamerhand weer moeilijker betaalbaar voor een grotere groep. Een goede reden om de starterslening te behouden. Gelukkig voor starters blijft de subsidie bestaan.

Starters op de huizenmarkt kunnen niet wachten om de huizenmarkt te bestormen, maar het geld is vaak een probleem.

De huizenprijzen rijzen alweer de pan uit in veel regio’s en tot overmaat van ramp zou de starterslening ook nog stoppen per 2017. De vlag kan uit voor potentiële huizenkopers. De starterslening blijft namelijk ook bestaan na dit jaar.

Wat voegt de starterslening toe?

Koop je voor de eerste keer een woning en krijg je het geld net niet rond? Er zijn mogelijkheden! De starterslening kan jou naast de hypotheek die je wel kunt krijgen een extra lening onder gunstige voorwaarden verstrekken. De eerste drie jaren heb je vervolgens de tijd om te wennen aan je nieuwe maandlasten. Je hoeft namelijk over de extra lening nog geen rente en aflossing betalen. De starterslening kun je meestal aanvragen bij je gemeente. Op deze website kun je zien hoe het in jouw gemeente geregeld is.

Nu nog de oude starterslening aanvragen

Je kunt deze maand nog de huidige starterslening aanvragen, maar de tijd dringt. Het aanvragen en het afronden van een aanvraag kan namelijk wel drie maanden in beslag nemen. Het komt er dus op neer dat je in de maand september de starterslening moet aanvragen. Geen paniek als het niet meer gaat lukken. De regeling in 2017 kun je ook verder mee. Bij aanvragen vanaf 1 oktober wordt er al uitgegaan van de nieuwe leningen.

Hoe ziet de starterslening er vanaf 2017 uit?

De regeling blijft, maar er verandert wel iets . De nieuwe starterslening is afgestemd op de nieuwe hypotheekregels. Er moet namelijk maandelijks afbetaald worden op de hypotheekschuld om recht te hebben op hypotheekrenteaftrek. De regeling wordt omslachtiger, maar jouw hypotheekadviseur sluist jou door het proces. De starterslening wordt vanaf volgend jaar uitgebreid met een zogenaamde combinatielening. Uit deze aanvullende lening wordt in de eerste drie jaren voldaan aan de eis om maandelijks af te lossen op de extra lening. Maar de starterslening blijft lastenvrij gedurende de eerste drie jaren. Je zult denken wat is er dan gewijzigd? Als koper merk je er niets van. De processen zijn complexer geworden. Dat is alles.

De eisen die gesteld worden voor de starterslening kunnen verschillen per gemeente. Er kunnen namelijk sterk uiteenlopende voorwaarden gelden om voor de lening in aanmerking te komen. Je hypotheekadviseur helpt jou hier graag bij. Stap één is om te berekenen hoeveel hypotheek je op jouw inkomen kunt krijgen. Als de maximale hypotheek net onvoldoende is om jouw droomhuis te kopen, kan de starterslening het toch mogelijk maken. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-09-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.