Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Autoverzekeringen worden duurder

In de afgelopen tien jaren waren autoverzekeraars verwikkeld in een prijzenoorlog. De autoverzekering werd gebruikt om zoveel mogelijk particulieren in de boeken te krijgen. Daar is sinds eind vorig jaar een einde aan gekomen. Ongeveer de helft van de verzekeraars heeft de premies voor de autoverzekering al verhoogd. De andere helft zal ook moeten volgen.

Het aantal autoschades is weliswaar aan het afnemen, maar de herstelkosten zijn juist aan het stijgen. Dit komt door hogere kosten per schadegeval. Auto’s beginnen namelijk steeds meer te lijken op rijdende computers.
Als voorbeeld nemen we even een eenvoudige beschadigde zijspiegel. Die is tegenwoordig vaak elektrisch bij te stellen en te verwarmen. Vaak is daar ook een knipperlicht of een cameraatje in gebouwd. En dat maakt het vervangen extra kostbaar.

Goedkoopste autoverzekeringen van Europa

Verzekeraars maken al jaren verlies op autoverzekeringen. In 2014 hebben de gezamenlijke Nederlandse verzekeraars een half miljard euro verlies geleden op autoverzekeringen. Uit angst om klanten te verliezen hebben ze de premies laag gehouden, maar een stijging van de premie is nu echt onvermijdelijk. In Nederland is de premie van de autoverzekering het laagst van heel Europa. De Nederlandsche Bank vindt dat niet langer verantwoord en heeft verzekeraars opgeroepen om de autoverzekering duurder te maken.
Sinds eind 2015 zijn de premies gemiddeld al met 65 euro gestegen.

Lopende autoverzekeringen zullen uiteindelijk ook verhoogd worden

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er een periodieke premie afgesproken. Maar de verzekeraar heeft de mogelijkheid om de premie van een lopend contract te verhogen. Dit zullen verzekeraars overigens wel schriftelijk kenbaar moeten maken. Maar niet iedere premieverhoging hoeft zomaar geaccepteerd te worden. En bij een premieverhoging heb je dus de mogelijkheid om de verzekering op te zeggen.

Heeft overstappen naar een andere verzekeraar zin?

Als autoverzekeraars massaal de premie gaan verhogen, lijkt het geen zin te hebben om over te stappen. Toch werkt het in de praktijk anders. De premie is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. En voor de ene polis zal de verhoging dan ook anders uitpakken dan voor de andere polis. Ook zal de ene verzekeraar een grotere verhoging doorvoeren in vergelijking met een ander.

Ga in gesprek met je adviseur om samen te kijken naar alternatieve autoverzekeringen. Hierbij moet er uiteraard niet alleen gelet worden op de prijs. De kwaliteit van de verzekering en de mate waarin de verzekeraar klantgericht werkt spelen ook een grote rol bij het kiezen van de meest geschikte autoverzekering.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-08-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.