Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hagelschade......

Op 23 juni is in delen van Noord-Brabant en Limburg veel schade aangericht door een hagelbui waarbij er hagelstenen met de omvang van tennisballen op huizen en auto’s vielen. De schade bedraagt miljoenen euro’s. Kun je de schade claimen bij verzekeraars of sta je er zelf voor?

Met het extremer worden van weersomstandigheden moet je rekening houden bij het verzekeren van je bezittingen. Wie bijvoorbeeld met zijn caravan naar Italië gaat kan beter zorgen voor een dekking tegen hagelschade. Daar komen namelijk vaak heftige hagelbuien voor. Maar het lijkt erop dat wij in Nederland nu ook rekening moeten houden met steeds extremer weer.

Schade aan het woonhuis

Met hagelstenen als tennisballen kunnen daken behoorlijke schades oplopen. Huurders van een huis kunnen de verhuurder voor de schade aanspreken. Huiseigenaren kunnen de schade claimen op de woonhuisverzekering. Schade door hagel is namelijk bijna altijd verzekerd. Vooral met dakramen loop je een groot risico. De verzekeraar zal over het algemeen wel een eigen risico in rekening brengen. Voor stormschade en hagelschade geldt namelijk vaak een verhoogd eigen risico. Eventuele schade aan je huisraad kun je indienen bij de verzekeraar waar de inboedelverzekering loopt.

Schade aan je auto

Hagelschade aan je auto wordt vergoed door de autoverzekeraar, behalve als je uitsluitend WA verzekerd bent. Je auto moet dus WA casco (all risks) of WA beperkt casco verzekerd zijn om een dergelijke schade te kunnen claimen bij de verzekeraar. De uitkering gaat bij de meeste verzekeringmaatschappijen niet ten koste van je schadevrije jaren, zoals bij aanrijding door schuld wel het geval is.
Ook bij deze schades is doorgaans een eigen risico van toepassing.
Ben je helaas alleen maar WA verzekerd?
Alleen al om dit soort schades vergoed te krijgen is het vaak aan te raden om minimaal WA beperkt casco te verzekeren. De premie is vaak maar iets hoger in vergelijking met de WA verzekering.

Is de caravan inclusief hagelschade verzekerd?

Wie zijn caravan verzekerd heeft, heeft destijds de keuze gehad om deze inclusief of exclusief hagelschade te verzekeren. Let hier goed op. Sommige verzekeraars bieden een uitgebreide en een beperktere dekking aan. Vooral als je richting het Zuiden van Europa rijdt voor een vakantie is een dekking inclusief hagelschade zeker geen overbodige luxe. 

Weet je niet precies hoe je verzekerd bent? Raadpleeg de polissen of maak een afspraak voor een advies. Een flinke hagelbui kan binnen een minuut voor duizenden euro’s aan schade berokkenen. Dat heeft de afgelopen week ons geleerd.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-06-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.