Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Waarom inboedel all-risks verzekeren?

De meeste particulieren hebben een extra uitgebreide inboedelverzekering, maar de all risks verzekering met een nog ruimere dekking is in opkomst. Als je bij het installeren van de televisie het toestel per ongeluk laat vallen, is de schade te claimen op de all risks inboedelverzekering. Uiteraard is de premie wel hoger in vergelijking met de extra uitgebreide inboedelverzekering. Is de all risks inboedelverzekering een aanrader?

De extra uitgebreide inboedelverzekering biedt onder andere dekking tegen schade door brand, storm, inbraak, ontploffing en nog een aantal in de polisvoorwaarden omschreven oorzaken. Er bestaat alleen dekking voor schade door oorzaken die in de polis staan omschreven. De all risks inboedelverzekering biedt dekking tegen alle schades die onverwacht, spontaan en 'van buiten komend' ontstaan, tenzij de schade expliciet uitgesloten is. Dit vraagt om enige toelichting.

De dekking in de all risks inboedelverzekering

Uit de naam valt al op te maken dat het een zeer ruime dekking is. Eigenlijk komt het erop neer dat alle schadeoorzaken onder de dekking vallen, tenzij ze in de polisvoorwaarden zijn uitgesloten.
Zo zijn bijvoorbeeld onhandigheden verzekerd. Je bent iets aan het ophangen, de boormachine valt uit je handen en beschadigt het parket. Je nieuwe parket moet deels vervangen worden, de schade zou dan door de inboedelverzekering gedragen kunnen worden. Verzekeraars hanteren vaak wel een eigen risico van bijvoorbeeld 100 euro. Op deze manier krijgen ze geen schades van een paar tientjes in behandeling.

Ook de opstalverzekering heeft de all risks dekking

Naast de inboedelverzekering kun je de meest uitgebreide dekking ook kiezen voor de opstalverzekering. MoneyView heeft onlangs onderzoek verricht naar de all risks verzekeringen. Bij de opstalverzekering bleek dat de verzekering in het afgesloten jaar maar liefst 12,5 procent duurder is geworden. Dit is de keerzijde van een dergelijke 'alles vergoedende' verzekering. Een ruimere vergoeding moedigt aan om schades te claimen.

Is de all risks inboedelverzekering een aanrader?

De hogere premie moet wel in verhouding staan tot de uitgebreidere dekking. De goedkopere extra uitgebreide inboedelverzekering biedt dekking tegen de belangrijkste gevaren, zoals brand, inbraak en stormschade. Om een goede afweging te kunnen maken kun je samen met je verzekeringsadviseur een vergelijking maken. Wat gaat de uitgebreidere dekking jou per maand of per jaar extra kosten? Ook moet je het vaak hoge eigen risico in de all risks inboedelverzekering meenemen in de overweging.

De all risks verzekering kan de pijn verzachten bij domme pech met grote financiële gevolgen. Het is niet aan te raden om kleine schades te claimen. Bij teveel claims kan de verzekeraar in het uiterste geval besluiten om de verzekering te beëindigen. Dit moet natuurlijk voorkomen worden.

Maar een verzekering die in de voorwaarden al voor minder discussie zorgt is de moeite van het overwegen wel waard.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-06-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.