Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Financieel onderwijs in Groep 8?

Goed met geld omgaan is voor volwassenen al lastig, maar voor jongeren nog lastiger. Ze worden online en offline constant in verleiding gebracht om hun geld uit te geven. Geld wordt steeds abstracter, kopen op afbetaling is een fluitje van een cent en jongeren kunnen hun geld maar moeilijk verdienen dankzij hoge (jeugd-)werkloosheid. Praten over geld is taboe en veel jongeren krijgen vanuit huis te weinig vaardigheden mee om financieel zelfredzaam te kunnen zijn.

MFLjunior heeft als doel om leerlingen van groep 8 financieel onderwijs te geven. Na groep 8 gaat deze groep leerlingen naar de middelbare school. Dit betekent onder de vleugels van de ouders vandaan en op weg naar zelfstandigheid. Ook op financieel gebied. En daar kan het nog wel eens mis gaan, simpelweg door gebrek aan kennis. MFLjunior wil deze kennis graag delen met deze groep leerlingen.

Financieel adviseurs geven belangeloos les

Het initiatief van MFLjunior wordt gedragen door financieel adviseurs die hun kennis en ervaring graag belangeloos willen delen om het financieel bewustzijn van groep 8 leerlingen te vergroten. Hierdoor kunnen problemen op financieel gebied in de toekomst worden voorkomen.

 

MFLjunior heeft al met diverse klassen proefgedraaid en ziet nu de mogelijkheid om het programma landelijk uit te rollen.

Lesprogramma voor groep 8

Het lesprogramma is zodanig ontwikkeld dat het precies aansluit binnen de lesuren van het basisschoolonderwijs. Uiteraard zijn de lessen volledig aangepast aan de belevingswereld van jongens en meisjes van 11-12 jaar. Een goed moment voor deze financiële lessen is in de periode na de Cito toets, voor het einde van het schooljaar. Vlak voor de grote stap naar de middelbare school.

“Het doel van deze lessen is om financiële problemen in de toekomst te voorkomen. Omdat kinderen uit groep 8 op het punt staan de eerste stap naar zelfstandigheid te maken, is dit het juiste moment om ze meer te leren over ‘omgaan met geld’. Wij hebben hiervoor een speciaal lesprogramma ontwikkeld dat door onze gastdocenten op scholen gegeven kan worden.” aldus één van de oprichters en gastdocent Ruan de Haas.

Kinderen moeten steeds meer én steeds eerder verantwoordelijkheid dragen over geldzaken. Van het verstandig omgaan met zakgeld tot het maken van een keuze voor een telefoonabonnement. Financieel onderwijs zorgt er voor dat kinderen goed inzicht en overzicht hebben in hun geldzaken.

Ook bij jouw kind op school?

Op de website www.mfljunior.nl is meer informatie te vinden over de stichting. Via deze website kunnen tevens geïnteresseerde scholen zich aanmelden.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-05-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.