Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Samenlevingscontract afstoffen.

Niet alleen testamenten moeten regelmatig tegen het licht worden gehouden, maar huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten ook.

Heeft u jaren geleden een samenlevingscontract gemaakt?

Dan is het goed om te bekijken of dat samenlevingscontract nog wel bij uw situatie past. Misschien heeft u in de tussentijd kinderen gekregen en was daar in het contract geen rekening mee gehouden. Of was het toen u het samenlevingscontract maakte nog niet nodig om een testament ernaast te maken, maar is dat inmiddels wel het geval.

Keert het nabestaandenpensioen wel uit?

Als u ouderdomspensioen opbouwt, is vaak ook sprake van een nabestaandenpensioen. Een geruststellende gedachte voor de nabestaanden, mocht u komen te overlijden. En toch gaat dat nabestaandenpensioen vaak niet automatisch naar de achterblijvende partner!
Veel pensioenfondsen eisen, dat u uw partner nog even uitdrukkelijk als begunstigde aanmeldt. En dat u uw partner in een samenlevingscontract hebt aangewezen als begunstigde. Hebt u dat niet geregeld, dan kan het potje, dat u binnen uw pensioenregeling voor uw partner aan het opbouwen bent, bij uw overlijden zomaar in rook op gaan.

Het is dus belangrijk te controleren of uw partner in het samenlevingscontract is aangewezen als begunstigde en of hij/zij is aangemeld bij het pensioenfonds.

Alsnog huwelijkse voorwaarden?

Ook al bent u nu in gemeenschap van goederen getrouwd, u kunt alsnog voor huwelijkse voorwaarden kiezen. Er kunnen verschillende redenen zijn om dat te doen. Omdat bijvoorbeeld de financiële situatie van een van u beiden gaat wijzigen of omdat een van u beiden een bedrijf is gestart.

Bent u al getrouwd op huwelijkse voorwaarden?

In de huwelijkse voorwaarden heeft u afspraken met elkaar gemaakt voor verschillende momenten van uw huwelijk. Van wie is welk deel van het vermogen, wie loopt welke risico's en hoe gaat u om met de groei van het vermogen en de schulden. In die afspraken kunnen in een mensenleven heel wat wijzigingen worden aangebracht. En toch komen de huwelijkse voorwaarden vaak pas weer uit een diepe la als het huwelijk dreigt stuk te lopen of als een van beiden overlijdt.
Laat dat nu gewoon even door een notaris checken.

Gewoon, voor alle zekerheid.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-02-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.