Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Bezwaar tegen WOZ-aanslag riskant?

Deze maand is traditioneel weer de tijd, dat woningbezitters de jaarlijkse WOZ-aanslag ontvangen. In de meeste gevallen zal die nieuwe WOZ-aanslag zo'n 2,7% hoger uitvallen dan het afgelopen jaar. Ieder jaar weer zijn veel woningbezitters van mening, dat de aanslag te hoog is vastgesteld. 

Bezwaar maken?

Wanneer dat bij u ook het geval is, maak dan bezwaar binnen 6 weken. 
Begin met het opvragen van het taxatieverslag dat de gemeente heeft gebruikt. In dat rapport kunt u zien met welke woning uw woning is vergeleken, de 'referentiewoning'. 

Want de vraag is natuurlijk of uw woning inderdaad goed met die referentiewoning vergeleken kan worden. Wanneer het echt om een totaal andere woning gaat is het bezwaar maken natuurlijk wat makkelijker, dan wanneer het een identieke woning betreft. 

Maar ook wanneer het om eenzelfde woning gaat kan uw woning misschien over een wat eenvoudiger keuken beschikken, of badkamer, misschien iets minder tuin of een kleinere (of geen) garage. 
Vergelijk vooral ook de ligging van uw woning met die van de referentiewoning. 
Eventueel kunt u zelfs bij het Kadaster opvragen voor welke bedragen in uw straat de laatste woningen werden verkocht. Kortom, met de juiste argumenten komt u echt een heel eind. 

Afgelopen jaar maakten ruwweg 115.000 woningeigenaren bezwaar tegen de hoogte van de WOZ-aanslag. En gemiddeld kregen ze de aanslag met 12,5 procent omlaag. 
Het kan dus de moeite lonen.

Geen bezwaar maken?

Wanneer u overweegt uw woning op korte termijn te verkopen, kunt u zich afvragen of het 'omlaag praten' van uw WOZ-waarde wel zo verstandig is. Bij het bepalen van de verkoopwaarde kijken veel kopers immers (ook) naar de WOZ-aanslag. En dan kan een hogere WOZ-waarde wel eens voor u voordeliger zijn. 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-02-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.