Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Misverstanden rondom de wintersportdekking

Nu de zomer voorbij is, begint het bij veel wintersportliefhebbers te kriebelen tijd om te boeken! En heel wat mensen doen dat in de overtuiging daarvoor goed verzekerd te zijn. De hoogste tijd dus om even nog gauw wat misverstanden uit de weg te helpen. 

Misverstand 1: ik heb een doorlopende reisverzekering en dus ben ik doorlopend verzekerd. Waar ik ook ben. 

Dit is niet waar. Een doorlopende reisverzekering geeft weliswaar een perfecte dekking tijdens uw verblijf in buitenland. Maar de wintersport is voor verzekeraars echt een fors zwaarder risico. Denk bijvoorbeeld aan de kans op beenbreuk, diefstal van (buiten geparkeerde) ski's e.d. Vandaar dat dit risico op de gewone doorlopende reisverzekering is uitgesloten. Gaat u dus op wintersport geef ons dat even door, zodat wij uw polis daarop kunnen aanpassen en u rustig naar de wintersport kunt. 

Misverstand 2: als ik mijn been breek en van de piste af moet worden gehaald, vergoedt mijn zorgverzekeraar de medische hulp en de vervoerskosten.

Ook dit is lang niet altijd waar. Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar die vergoeding gaat niet verder, dan wat de behandeling in Nederland gekost zou hebben. De kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar lang niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. Net als de hogere rekening van een privé-kliniek. En de rekening voor opsporing of redding en berging? Ook die kunnen niet bij een zorgverzekeraar geclaimd worden. Het zijn vooral deze kosten die behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Om dat gedekt te weten zal op de doorlopende reisverzekering het risico van wintersport meeverzekerd moeten zijn. Net als het risico van extra geneeskundige kosten. 

Misverstand 3: als ik off-piste ga skiën of snowboarden, ben ik niet verzekerd.

En dat is maar gedeeltelijk waar. Veel wintersportliefhebbers genieten pas als ze in volle vaart door de poedersneeuw glijden. Hebt u het risico van de wintersport laten aantekenen op uw reisverzekering, dan is dat off-piste skiën gewoon meeverzekerd. Behalve wanneer er waarschuwingen worden genegeerd, want dan is er zelfs geen enkele dekking. Net als tijdens off-piste skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven. Wilt u dan toch skiën blijf dan binnen de piste!

En twijfelt u aan uw doorlopende reisverzekering? Laten we dan even overleggen. We maken er graag tijd voor vrij. Zodat u veilig naar de wintersport kunt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-10-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.