Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Overlijden. Wat nu?

Het vroegtijdig overlijden van een partner. Dat wil niemand meemaken en dat maakt het een moeilijk onderwerp om over te praten. Misschien is dat ook de reden dat ruim een kwart van de respondenten zonder overlijdensrisico- of levensverzekering uit dit onderzoek van Centerdata hier nog niet over heeft nagedacht. Terwijl de financiële gevolgen drastisch invloed hebben voor de nabestaande.

Verzekerde consument vaak onwetend

Het onderzoek laat zien dat consumenten die wel een verzekering hebben afgesloten, vaak niet weten wat dit
 precies inhoudt. Anderen hebben van de Algemene nabestaandenwet (Anw) gehoord, maar ook zij kennen lang niet altijd de strikte voorwaarden en de beperkte uitkering die hierbij horen. Oftewel, ook mét verzekering heeft men weinig inzicht in de financiële consequenties van het overlijden van een partner.

Kan de nabestaande de financiële gevolgen dragen?

Het overlijden van een partner kan bijvoorbeeld problemen veroorzaken bij het betalen van de hypotheek. Vandaar dat veel hypotheekverstrekkers een levensverzekering verplichten bij het afsluiten van de hypotheek. Datzelfde gebeurt soms bij grotere leningen. Maar ook de zorg voor kinderen of een huurwoning brengen hoge kosten met zich mee die wellicht niet door de nabestaande alleen op te vangen zijn.

Verzekeren is maatwerk

Kortom, het overlijden van een partner heeft emotioneel én financieel veel invloed op de nabestaanden. Voor de één is het financiële aspect op te vangen met eigen middelen of is een Anw-uitkering voldoende. De ander kan hiervoor beter een verzekering afsluiten. Maar welke verzekering is voor u geschikt? Aan wat voor premie moet u dan denken? Wij helpen u graag bij het beantwoorden van die vragen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-09-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.