Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Samenwonenden lopen pensioengeld mis

Volgens pensioenfonds PGGM, een van de grootste pensioenfondsen van Nederland, weten veel samenwonenden niet, dat ze hun partner moeten aanmelden bij het pensioenfonds. De ene partner loopt daardoor veel geld mis wanneer de andere partner komt te overlijden.

Gehuwd
In vrijwel iedere pensioenregeling is een artikel opgenomen, waarmee de ene partner recht krijgt op een 'nabestaandenpensioen' zodra de andere partner overlijdt. Indien beide partners getrouwd waren, (of van elkaar 'geregistreerde partners waren) is de juridische verhouding van beide partners bekend. Ze ligt vast door de wetgeving. En op grond daarvan zal het pensioenfonds dan, na overlijden, een nabestaandenpensioen kunnen gaan uitkeren.

Niet gehuwd
Wanneer beide partners niet gehuwd (of geregistreerd partner) waren, kan de achterblijvende partner op geen enkele manier aantonen, dat hij of zij recht heeft op het nabestaandenpensioen. Volgens het PGGM is dat onder samenwonende jongeren zelfs in ruim 50% het geval. In dergelijke situaties is de achterblijvende partner financieel volledig op zich zelf aangewezen.

Commentaar
Wanneer samenwonenden elkaar verzorgd achter willen laten, is het dus van groot belang na te gaan hoe de pensioenregeling zaken geregeld heeft. Voor gehuwden is dat doorgaans niet noodzakelijk. Voor ongehuwd samenwonenden speelt dat echter wel een belangrijke rol. Temeer daar het 'aanmelden' er voor zorgt, dat er minder 'andere verzekeringen' nodig zijn. En is dat niet minstens even belangrijk?


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-08-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.