Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Opbouw pensioenen gaat veranderen

Als het aan staatssecretaris van Financiën Jetta Klijnsma ligt, verandert ons pensioensysteem binnen vijf jaar. Klijnsma heeft als doel om pensioenen beter bij deze tijd te laten aansluiten en meer toereikend en begrijpelijk te maken voor deelnemers. Het uitgangspunt is dat de mate van collectiviteit moet blijven. Volgens het kabinet is het een stap te ver om iedereen vrijwillig voor een eigen pensioen te laten sparen. Wel is er meer maatwerk en keuzevrijheid nodig.

Toereikend pensioen

Een toereikend pensioen voor alle werkenden, afgestemd op de individuele situatie. Dat is volgens het kabinet belangrijk. Nu zijn er nog mensen die weinig of geen pensioen opbouwen, zoals flexwerkers en zelfstandigen. Aan de andere kant zijn er mensen die verplicht veel sparen. Dat vraagt om een gedifferentieerde aanpak. Het kabinet gaat naar die maatwerk-aanpak op zoek.

Pensioen van deze tijd

Mensen studeren vaker door, worden zelfredzamer en wisselen vaker van baan. Daarnaast wil men meer keuzevrijheid. De manier van pensioen opbouwen sluit daar niet op aan. Klijnsma stelt ook dat het niet van deze tijd is dat ouderen en jongeren hetzelfde percentage premie betalen en hetzelfde percentage opbouwen. Op de inleg van een jongere kan namelijk langer rendement worden behaald dan op de inleg van een oudere.

Begrijpelijker pensioen

De geplande veranderingen leveren volgens het Verbond van Verzekeraars voordelen op. Naar verwachting zijn de regelingen straks beter te begrijpen en makkelijker mee te nemen als deelnemers van baan veranderen. We zullen dat uiteraard voor u nauwkeurig blijven volgen.

Heeft u vragen over uw pensioen? Neem dan contact op of maak een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij!


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-07-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.