Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hypotheekrente stijgt

De rente op hypotheken lijkt definitief het laagste punt voorbij te zijn. 
Alle grote hypotheekverstrekkers hebben hun tarieven voor hypotheken met een vaste renteperiode de laatste tijd verhoogd. Rabobank beet half juni al het spits af. Daarna volgden ABN Amro en ING. SNS kondigde deze week aan de tarieven eveneens te zullen verhogen.

Kapitaalmarkt

De meeste hypotheekaanbieders verhoogden hun rentes met 0,1 tot 0,2 procentpunt voor verschillende rentevaste periodes.  De verhoging is een rechtstreeks gevolg van de stijgende rentes op de kapitaalmarkt door de aantrekkende economie en de verwachte hogere inflatie.. Daarmee lijken de rentes hun laagste peil definitief te hebben verlaten.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn niet verontrust over deze ontwikkelingen. "Ondanks de stijging bevinden de rentes zich nog altijd op historisch zeer lage niveaus", benadrukt een woordvoerder van de NVM. De woningmarkt functioneert de laatste tijd zelfs beter, zegt hij. Want de vraag naar eigen woningen is inderdaad scherp toegenomen.

'Verzwarende omstandigheden zoals de verlaging van de NHG-grens, de verplichtstelling de hypotheek minimaal annuitair af te lossen en het feit dat voor de financiering steeds meer eigen geld nodig is, lijkt nauwelijks van invloed op de vraag te zijn". Dat wordt misschien anders wanneer de rente verder zal stijgen. "Dat zal dan op de lange termijn wel effect hebben op de doorstroming. Maar op dit moment kunnen kopers de huidige lage hypotheekrente nog steeds erg lang vastzetten. Interessanter is de vraag wat de rente over 10 jaren zal zijn". 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-07-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.