Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Vanaf 1 juli minder hypotheek mogelijk

Vanaf 1 juli dit jaar gelden bij rentes onder de 3% lagere maxima. Vanaf die datum kunnen de meeste woningkopers circa 5% minder lenen.

De exacte daling van het leenplafond hangt af van het inkomen. De daling van de maximale hypotheek treft vooral hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie(NHG), omdat daarvoor lagere rentestanden gelden. In januari zijn de leennormen ook al strenger geworden.

Rekenvoorbeeld

Eerder deze week werd al berekend wat het effect is voor een modaal gezin. Als een gezin twee inkomens heeft, van € 35.000 en € 10.000, pakken de nieuwe regels als volgt uit. Bij de huidige gemiddelde hypotheekrente van 2,65% (voor tien jaar vast met NHG) kan dit gezin nu € 218.692 lenen. Als de hypotheekrente gelijk blijft, kan dit gezin vanaf 1 juli aanstaande € 209.386 lenen. Dat is bijna € 10.000 minder. Vereniging Eigen Huis heeft deze cijfers gecontroleerd.

NHG-grens daalt ook

Per 1 juli daalt ook de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) opnieuw. Nu kan een woningkoper nog NHG krijgen als de hypotheek maximaal € 265.000 bedraagt. Vanwege bijkomende kosten betekent dit dat de woning maximaal € 250.000 mag kosten. Per 1 juli daalt de NHG-grens naar € 245.000. Dat betekent dat de woning dan nog maar maximaal € 231.132 mag kosten.

Snel

Bent u bezig met de aankoop van een eigen woning? Dan zou het aanbeveling verdienen er voor te zorgen, dat uw hypotheekofferte in ieder geval is uitgebracht voor 1 juli. Want dan gelden de huidige normen nog. Wij gaan u er graag bij helpen.

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 31-03-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.