Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Kwart verwacht restschuld bij verkoop woning

Ruim een kwart van alle Nederlanders die binnen twee jaar willen verhuizen, verwachten bij de verkoop van hun huidige woning een restschuld.

Een op de vijf huiseigenaren die een restschuld vermoedt, heeft een hypotheek waarop helemaal niet wordt afgelost. De zgn. 'aflossingsvrije hypotheek'. Dat bleek woensdag 9 april 2014 uit onderzoek van 'Wijzer in geldzaken' onder vijfhonderd Nederlanders. Het onderzoek beperkte zich tot een groep huiseigenaren die hebben aangegeven binnen twee jaar een ander huis te willen kopen.

Hoe recenter de woning gekocht is, des te meer mensen op een schuld rekenen. Is de huidige woning langer dan 10 jaren geleden aangekocht, dan denkt nog steeds een op de zeven huiseigenaren, dat de woning niet voldoende oplevert om de hypotheek volledig af te kunnen lossen.

Voor ruim drie op de vijf woningeigenaren die een restschuld verwachten, betekent dit, dat zij extra spaargeld zullen gaan / moeten inbrengen voor de aankoop van een nieuwe woning.

Verhuizen
De belangrijkste reden om te verhuizen is de behoefte aan meer leefruimte. Dat vindt 80% van de verhuizers. Naarmate de leeftijd van de ondervraagde hoger ligt, neemt die behoefte af. 20% wil daarom kleiner gaan wonen. 

De huidige situatie op de woningmarkt - de huizenprijzen, het aanbod en de lage hypotheekrente - speelt ook een rol in de beslissing om een nieuw huis te kopen.

Hypotheek
Zeven op de tien ondervraagden zeggen op de hoogte te zijn van de nieuwe hypotheekregels. Toch verwacht 48 procent van de mensen met een 100 procent aflossingsvrije hypotheek geen hogere maandlasten, terwijl dat vaak wel het geval is.
Een ruime meerderheid van de ondervraagden heeft een aflossingsvrije hypotheek, daarvan lost een derde helemaal niets af. Anderen hebben de aflossingsvrije hypotheek gecombineerd met een spaar-, beleggings- of annuïteitenhypotheek.

Het onderzoek maakt duidelijk, dat nog steeds veel woningen 'onder water' staan, wat de mogelijkheid van verhuizen sterk beperkt.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 09-04-2014. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.