Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Foute reisverzekeringen

Het is tegenwoordig niet zo moeilijk meer de goedkoopste reis- en annuleringsverzekering te vinden. Want op internet zijn tal van online prijsvergelijkers te vinden die dat mogelijk maken.  Toch blijkt het steeds moeilijker te worden uit te zoeken welke keuzes gemaakt moeten worden. We helpen u even op weg:

Vakantieduur
Wie maar één keer per jaar op vakantie gaat is doorgaans het beste uit met een korte ‘aflopende’ reisverzekering. Wie vaker of langer dan 2 á 3 weken per jaar gaat zal met een doorlopende verzekering waarschijnlijk goedkoper uit zijn. Interessant omdat dan ook weekeindtripjes in het buitenland meeverzekerd kunnen zijn.   Voor sommige mensen is dat zelfs hét argument voor een doorlopende polis te kiezen.

Sporten
Wie gevaarlijke sporten beoefent loopt vaak aan tegen afwijkende polisvoorwaarden. Raften, en bergbeklimmen vallen daar bijvoorbeeld onder. Belangrijk om daar goed naar te kijken. En dat aan te vullen wanneer dat van toepassing is.
Nutteloze aanvullingen komen helaas ook voor. Zo werd onlangs iemand aangeraden om gevaarlijke sporten afzonderlijk mee te verzekeren. Want zij wilde duiklessen nemen in Eilat.
Goed verzekerd op reis gaan is natuurlijk erg verstandig. Maar dit was toch wel echt iets overdreven, want recreatief duiken valt gewoon onder de normale standaard reisverzekering. gewoon sporten of echt gevaarlijk sporten maakt een groot verschil. En goed overleggen kan dus heel belangrijk zijn.

Wintersport
Dat is een terrein waar wel afzonderlijke aanvullingen voor nodig zijn. Want alpine skiën is doorgaans niet standaard meeverzekerd. Langlaufen daarentegen vaak weer wel.
Wie op de wintersport offpiste gaat doet er bovendien goed aan na te gaan hoe dat binnen de polis is geregeld. Ingewikkeld? Valt wel mee. Het is ons vak.

Bagage
Op de reisverzekering (kortlopend of doorlopend) is verlies van bagage altijd meeverzekerd. Vaak echter tot relatief lage maxima. En bovendien vaak tegen de zgn. 'dagwaarde'. Wanneer u veel en vooral duurdere bagage meeneemt kan het verstandig zijn daar even extra overleg over te voeren. Zodat ook bij bagageschade er geen vervelende verrassingen ontstaan.

Werelddekking
De meeste reisverzekeringen geven dekking wanneer u uw vakantie viert binnen Europa. Toch is het niet nodig voor ‘werelddekking’ te kiezen wanneer u naar (bijvoorbeeld) Egypte gaat. Egypte ligt uiteraard niet in Europa, maar de landen rondom de middellandse zee zijn vaak uitdrukkelijk meegedekt binnen de Europadekking.

Medische kosten
Een vaak sterk onderschat risico op vakantie. Vrijwel iedere Nederlander is via de basisverzekering al verzekerd voor medische kosten. Ook in het buitenland. Voor veel mensen reden om ‘dus’ medische kosten niet op te nemen in de reisverzekering. Het is immers al verzekerd?
In dat verband is het van belang te weten dat uw Nederlandse zorgverzekering over het algemeen inderdaad ook buitenlanddekking geeft, maar dan tot maximaal het tarief dat voor die medische kosten in Nederland verschuldigd zou zijn.  Uw vakantie in de zgn. ‘dure’ landen als bijvoorbeeld Zwitserland of de VS zou, qua medische kosten, dus al voor grote problemen kunnen zorgen. En dan zwijgen we nog over de privéklinieken die u op meerdere vakantieplekken aangeboden krijgt. Wel doen dus.

Overleg
Eigenlijk is ook uw reisverzekering, hoe eenvoudig ook, ook een polis die 'op maat' gemaakt moet worden. U verzekert u immers om vervelende verrassingen te voorkomen?

Dus: vakantie? Even bellen. En we helpen u direct aan de juiste dekking.




Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-02-2014. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.