Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Gemeenten medeverantwoordelijk voor stagnerende og-markt

Gemeenten moeten hun grondprijzen 40 tot 50% verlagen. Gebeurt dat niet, dan blijft de nieuwbouw te duur ten onzichte van bestaande woningen en komt de bouw niet op gang. Dat stelt Maxime Verhagen als voorzitter van Bouwend Nederland.

Het is niet toevallig dat de bouwers het pleidooi nu lanceren. Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen.
Voor veel gemeenten is bouwgrond op dit moment een heet hangijzer. In de gouden jaren hebben ze veel grond aangekocht. Maar die kunnen ze op dit moment aan de straatstenen niet meer kwijt. In ieder geval niet voor de prijs waarvoor die in de boeken is gezet.

Afboeken
Afboeken is dus de volgende stap, maar veel gemeenten zijn daar huiverig voor. Want het leidt tot tekorten op de begroting, waarvoor elders weer bezuinigingen gevonden moeten worden. In deze economisch trage tijd een weinig populaire maatregel. Reden waarom veel gemeenten dergelijke beslissingen het liefste willen uitstellen.

Ondernemersrisico
Accountantsbureau Deloitte berekende afgelopen december dat gemeenten tussen 2010 en 2012 weliswaar al voor 3,3 miljard euro verlies hebben genomen maar dat daar mogelijk nog eens 2,7 miljard bij komt. Volgens Verhagen is de tijd daar rijp voor. "Als de gemeente ondernemer wil spelen en winst wil maken op haar grond, moet je ook in slechte tijden ondernemer willen zijn".


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-01-2014. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.