Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hoe voorkomt u een inbraak?

Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Het is uw woning en u zou de enige moeten zijn die kan bepalen wie binnen komt en wie niet.
Toch is het voor het inbrekersgilde bij veel woningen relatief eenvoudig om binnen te komen. En dan dus zonder uw toestemming!

Hieronder daarom een aantal tips om inbraak te voorkomen. 

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Kijk op de website www.politiekeurmerk.nl voor tips
  2. Doe uw voordeur en achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal 1 keer extra om. Daarmee voorkomt u dat inbrekers met 'makkelijke gereedschappen' de deur open kunnen krijgen.
  3. Haal de sleutel aan de binnenkant uit het slot. Hiermee voorkomt u dat de inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen.
  4. Zorg dat inbrekers zich niet al te makkelijk bij uw woning kunnen verstoppen.  Zorg ervoor dat struiken niet al te hoog worden en plaats eventueel buitenlampen, die 's nachts automatisch aangaan.
  5. Laat geen ladders in de tuin liggen. En liever ook geen andere zaken die de inbreker als opstap kan gebruiken.
  6. Hang geen adres aan uw sleutelbos.
  7. Leg uw sleutel nooit op een 'geheime' plek buiten uw woning. Inbrekers kennen die plekken.
  8. Zorg dat 'aantrekkelijke' goederen van buitenaf niet zichtbaar zijn.
  9. Komt u een paar dagen niet thuis, vraag dan familie, vrienden of buren om de post op te ruimen of de buitenbrievenbus te legen.
  10. Zorg dat uw woning er 's avonds uitziet alsof er iemand thuis is. Gebruik tijdschakelaars
  11. Zeg niet op uw voicemail dat u niet thuis bent.
  12. Schrijf niet op Facebook hoe leuk u het hebt op uw vakantieadres. Want daarmee maakt u wel heel erg duidelijk dat uw huis onbewoond is.
  13. Op vlieghavens lopen ook inbrekers rond. Wanneer u op de kofferlabels uw precieze huisadres vermeldt, weet de inbreker precies welke woning onbewoond zal zijn. Beter is het om alleen uw postcode te vermelden.
  14. Beschikt u over een routeplanner in uw auto? Voer dan niet uw echte thuisadres in. Want een auto die op een luchthaven gestolen wordt maakt gelijk duidelijk welke woning onbewoond zal zijn. 

En als het dan toch een keer gebeurt?
Neem dan zo snel mogelijk met ons contact op. Wij zorgen er dan voor dat voor u de overlast zo klein mogelijk zal blijven.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-06-2013. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.